Atatürk Üniversitesi'nde rektör seçimi sonuçları

Atatürk Üniversitesi'nde rektör seçimi sonuçları
Atatürk Üniversitesi’nin 16. rektör seçimi sonuçlandı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, güven tazeledi.

Bugün yapılan Rektörlük seçiminde Prof. Dr. Hikmet Koçak, rakibi Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım'a fark attı. Hikmet Koçak 779, Ömer Selim 429 oy aldı. 28 boş oy kullanıldı 14 oy ise geçersiz sayıldı.

Atatürk Üniversitesi’nin akademik kadroları 16. rektörü seçmek üzere bugün sabah saat 09.00’da Kültür Merkezi’nde sandık başına gittiler. Akşam saat 17.00’da sona eren seçimde akademisyenler Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım için oy kullandılar.

ataturk-universitesinde-rektor-secimi-sonuclari-1.jpg

İki adayın yarıştığı ve bin 313 akademisyenden bin 250 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimlerde halen bu görevi sürdüren Prof. Dr. Hikmet Koçak’a 779 oy kullanıldı. İkinci aday Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ise 427 oy aldı. Rektör Koçak’la Yıldırım arasında 352 oy fark oluştu.

ataturk-universitesinde-rektor-secimi-sonuclari-3.jpg

Rektör seçiminin Sandık Kurulu Üyeliği’ni Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, Doç. Dr. Mustafa Sözbilir ve Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç yaptı.

Sandık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Berhan Yılmaz, seçim sonuçlarını açıkladıktan sonra yaptığı kısa konuşmada, sonuçların her iki aday için hayırlı olmasını diledi.

hikmet-kocak-erzurum-ataturk-universitesi-rektoru.jpgAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, akademisyenlere teşekkür etti. Seçimin Atatürk Üniversitesi’ne yakışır bir atmosferde ve demokratik bir olgunluk içinde gerçekleştirildiğini ifade eden Koçak, “Her üç arkadaşımızdan ikisi bizi tercih etmiştir. Öncelikli onlara bize gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum. Biz büyük bir camiayız ve bir aileyiz. Bu sonuç görev yolunun ilk basamağı. Daha iki süreç var. İnşallah görev bize tevdi edilirse hazırladığımız projeler bir bir gerçekleştirilecektir” dedi.

“Dört yıl boyunca yaptıklarımız üniversitemizin daha iyi bir noktaya gelmesi içindi” diyen Koçak, yapılan hizmetlerin bir ekip ruhuyla gerçekleştirildiğini anımsatarak, çalışma arkadaşlarına ve idari personele de teşekkür etti.

hikmet-kocak-ataturk-universitesi-rektoru.jpg

omer-selim.jpg

ataturk-universitesinde-rektor-secimi-sonuclari-2.jpg

ataturk-universitesinde-rektor-secimi-sonuclari-4.jpg