Atatürk Üniversitesi'nde şüpheli tanker!

Atatürk Üniversitesi'nde şüpheli tanker!
Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde park halindeki TIR'dan sızan bilinmeyen madde, paniğe neden oldu. Polis olay yerini kontrol altına alarak itfaiyeyi çağırdı.

Alınan bilgiye göre, bugün akşam saatlerinde Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde park halinde bulunan TIR'dan sızan gaz sivil polislerin dikkatini çekti. Bunun üzerine bir panik yaşanırken durum hemen 155 haber merkezine bildirildi.

Olay yerini güvenlik kontrolüne almaları için takviye polis ekipleri sevk edilerek itfaiye çağrıldı. TIR'ın plakasından sürücüye ulaşılmaya çalışılırken çevredeki vatandaşlar uzaklaştırıldı. Bir süre sonra TIR sürücüsünün gelmesi üzerine olay çözüme kavuşturuldu.

3.20110329190203..jpg

Tanker yüklü TIR'dan sızan maddenin oksijen olduğu belirtildi. Polis bunun üzerine TIR sürücüsünün ifadesini alarak yoluna devam etmesini sağladı.

TIR sürücüsü tankerde bulunan oksijeni Yakutiye Hastanesi'nin ilgili birimine boşalttığını, daha sonra park ettiğini, bu sırada tankerin kapağının tam sıkılmadığı için kalan bir miktar oksijenin dışarı sızdığını kaydetti.

Tankerden sızan maddenin oksijen olduğunun öğrenilmesi üzerine panik sona erdi.

1.20110329190015..jpg