Atatürk'ün Rize'ye Gelişi

Atatürk'ün Rize'ye Gelişi
Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 85. yıl dönümü dolayısıyla Rize'de program düzenlendi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizeliler'in Milli Mücadelenin başlangıcından itibaren Mustafa Kemal Paşa ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yanında yer aldığını söyledi.

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 85. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Kubilay Ant, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turhan Talu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul ile diğer yetkililer katıldı.

istiklal-marsi.jpg

Kutlamalar kapsamında katılımcılar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu, Türk Bayrağı göndere çekildi.

celenk.jpg

Belediye Başkanı Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, Rizeliler'in Milli Mücadelenin başlangıcından itibaren Mustafa Kemal Paşa ve TBMM'nin yanında yer aldığını belirtti.

Rize halkının Rize ve çevresinde Milli Mücadelenin başarıya ulaşması için orduları desteklediklerini, muhtelif zamanlarda da cephelere gönüllü kafileler gönderdiklerini ifade eden Bakırcı, şunları söyledi:

''Milletin maddi ve manevi tüm varlığı ile çalışması sonucu zafer kazanıldı. 17 Eylül 1924'de Mustafa Kemal Atatürk, eşi Latife hanım ve yakın arkadaşlarını alarak Hamidiye kruvazörü ile Rize'ye gelmişlerdir. Vali, komutanlar ve halk, motorlarla kıyıya ayak basan Reisi Cumhuru silah atarak büyük bir coşku ile karşılamışlardır.''

Bakırcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi. 

Tören, halk oyunu gösterisinin ardından sona erdi.

halk-oyunu.jpg

Program Atatürk Evine Ziyaretle devam etti.

ataturk.jpg