Atilla Taş Cezaevinde Kitap Yazıyormuş

Atilla Taş Cezaevinde Kitap Yazıyormuş
FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 29 gazetecinin yargılandığı davada ifade veren tutuklu sanık Mutlu Çölgeçen, Atilla Taş'ın cezaevinde "Sakıncalı...

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 29 gazetecinin yargılandığı davada ifade veren tutuklu sanık Mutlu Çölgeçen, Atilla Taş'ın cezaevinde "Sakıncalı Çökelek" isimli bir kitap yazdığını söyledi.

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin aralarında Atilla Taş ve Rota Haber adlı internet sitesinin sahibi Ünal Tanık ile firari sanık Said Sefa'nın da aralarında bulunduğu 29 gazetecinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde pazartesi günü görülmeye başlanan davanın bugünkü oturumunda tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanık Muhterem Tanık ve avukatları hazır bulundu. Sabah saatlerinde başlayan duruşmada, gazeteciler Hüseyin Aydın, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Muhammet Sait Kuloğlu, Mustafa Erkan Acar ve Mutlu Çölgeçen'in savunması alındı.

Duruşmada savunma yapan Rota Haber adlı internet sitesinin sahibi tutuklu sanık Ünal Tanık'ın eşi Muhterem Tanık, Rota Haber'de mutfak işleri denetimiyle uğraştığını belirterek, "Kısa bir süre genel yayın koordinatörlüğü yaptım sadece. Bank Asya'da hesabımın olması hakkımdaki diğer suçlama. Bank Asya benim için diğer bankalarla aynıdır. Herhangi bir yapılanma içinde olmadım. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Bylock programını kullanmadığını söyleyen tutuklu sanık Murat Aksoy ise evinde örgüte ait kitap olmadığını, Bank Asya'da hesabının bulunmadığı belirtti. Yazdığı yazıları siyasi karşıtlık üzerinden şekillendirmediğini ifade eden sanık Aksoy, "Benim yazılarım fikir yazılarıdır. Örgüt toplantılarına katıldığım iddia ediliyor ancak hiçbir somut delil yoktur. Örgüt liderini kutsallaştırıcı "Hoca efendi" gibi hiçbir sıfat kullanmadım. Aldığım talimat yok. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

"GAZETECİLİK YAPTIĞIMA PİŞMAN OLDUM"

Sanıklardan Muhammet Said Kuloğlu, Türkiye'de gazetecilik yaptığına pişman olduğunu belirterek, "Fuatavni'yle ilgili haber yapmışım. Madem öyle, genel yayın yönetmenleri de benimle beraber yargılansın. Başkaları röportaj yapıyor gazeteci oluyor. Ben yapıyorum terör örgütü üyesi oluyorum. Sayın savcı ben tuzağa mı düşürüldüm? Beraatimi talep ediyorum" dedi.

"ATİLLA TAŞ CEZAEVİNDE KİTAP YAZIYOR"

Atilla Taş'ın cezaevinde "Sakıncalı Çökelek" isimli bir kitap yazdığını belirten tutuklu sanık Mutlu Çölgeçen, "Ben savunma ve istihbarat muhabiriyim. Bizim işimiz zor ve risklidir, bizim işimiz kod çözme olayıdır. Yüksek askeri şura haberlerini yıllardır yapan bir gazeteciyim ben. Eğer ben FETÖ üyesi olsaydım darbeyi neden attığım tweetlerle deşifre edeyim ki?" ifadelerini kullandı.

"BANK ASYA'YA 50 BİN DOLAR PARA YATIRDIM"

Attığı tweetlerin FETÖ terör örgütünü aklamak amaçlı olmadığını belirten sanık Çölgeçen, "15 Temmuz'da gece 4'e kadar sürekli tweetler attım. Darbe bittikten sonra darbenin arkasında kimler var şeklinde tweetler atmaya başladım. Darbenin arkasında cemaatin olduğunu düşünmüyorum, darbe sonrası hükümet aklıselim davranmıyor şeklinde tweetler attım. Bu darbenin içinde farklı unsurların olabileceğini ifade ettim. Darbeyi kim teşvik ettiyse, kim haber olduğu halde söylemediyse teröristtir yazdım. Bank Asya'ya 50 bin dolar yatırdım. Kızlarım Samanyolu Kolej'inde okuyorlardı. Okulun ödemesi oradan yapılıyordu" dedi.

Cuma gününe kadar sürmesi beklenen duruşmaya diğer sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam ediliyor.

Kaynak:IHA