Atma Türkü Ustası Efendioğlu, Vali Bektaş’ı Ziyaret Etti

Atma Türkü Ustası Efendioğlu, Vali Bektaş’ı Ziyaret Etti
Yaşayan İnsan Hazinesi listesine dahil edilen İlimiz şairlerinden, atma türkü ustası Osman Efendioğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Kültürel mirasın korunması ve desteklenmesi amacıyla Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması sözleşmesi 2003 yılında UNESCO tarafından kabul edilmiş ve Türkiye’de bu sözleşmeye 2006 yılında taraf olmuştur. Bu kapsamda hazırlanan, Yaşayan İnsan Hazinesi listesine dahil edilen İlimiz şairlerinden, atma türkü ustası Osman Efendioğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu da yer aldı.

osman-efendioglu’ndan-erdogan-bektas’a-ziyaret-1.jpg

Ziyaret esnasında, Rize'de söylenen türkülerin %90’ını bildiğini ve bu türkülerin bir kitapta toplanacağını ifade eden Osman Efendioğlu; “Atma türkü bir laf atma, bir teşbih sanatıdır. Bu kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak adına birçok halk şairine katkım olmuştur. Bu katkıyı sağlarken de en büyük desteği Rize de görev yapan valilerimizden gördüm. Bu anlamda sizin huzurunuzda tüm valilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

osman-efendioglu’ndan-erdogan-bektas’a-ziyaret-2.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Öncelikle kültür mirasımıza sahip çıkmanızdan dolayı size teşekkür ediyor ve UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazineleri listesine dahil edilmenizden dolayı da tebrik ediyorum. Atma türkü sanatı zor bir sanat. İcra ederken yaralamayacaksın, yormayacaksın ve üzmeyeceksin. Sizde bunu laikiyle yerine getiriyor ve öğrenciler yetiştirerek kültürümüze sahip çıkıyorsunuz. Ayrıca Rize’nin tanıtımına da katkıda bulunuyorsunuz. Repertuarınızdaki türkülerin de bir kitapta toplanıyor olması, kültürümüz için büyük bir hizmet” şeklinde konuştu. 

osman-efendioglu’ndan-erdogan-bektas’a-ziyaret-3.jpg