‘At’nağme - Atlar Ve Hatlar’ Sergisi, Üsküdarlı Sanatseverlerle Buluştu

‘At’nağme - Atlar Ve Hatlar’ Sergisi, Üsküdarlı Sanatseverlerle Buluştu
Türk çağdaş sanatının önemli isimleri arasında gösterilen ressam ve grafik sanatçısı Prof.

Türk çağdaş sanatının önemli isimleri arasında gösterilen ressam ve grafik sanatçısı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, heykel ve gravürlerden oluşan "At'nağme-Atlar ve Hatlar" isimli sergide sanatseverlerle buluştu.

Yarım asırlık sanat hayatına dünya çapında sayısız ödül sığdıran ve Türk çağdaş sanatına önemli katkıları bulunan usta ressam ve grafik sanatçısı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Üsküdar'daki Nevmekan'da sanatseverlere sanat ziyafeti sundu. Prof. Dr. Tekcan'ın at konulu ve "Ottaman" kaligrafi temalı "At'nağme - Atlar ve Hatlar" sergisinde, heykel ve gravürlerden oluşan eserler sergilendi. Gücün, özgürlüğün ve hareketin sembolü olan atları, mağrur, coşkulu ve masalsı bir dille yorumlayan Tekcan'ın eserleri izleyiciyle buluştuğu serginin açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin oluşum aşamasına ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, "Konusu "at" olan ama atı hat sanatımızla da birleştirdiğimiz bir sergi. Osmanlı'da Hünername, Surname gibi çok önemli kitaplarımız var. Bizim sanatımız aslında kitap sanatı da diyebiliriz. O kitapların benzeri niteliğinde bir kitapla başlayan bir serüven bu. O kitabın içerisine benim yaptığım 30 tane gravür ve onun içerisinde de Osmanlıca, Türkçe ve İngilizce yazılmış bir metinden oluşuyor. Bu sergi genel olarak bu konsept üzerine kurulmuş bir sergi" şeklinde konuştu.

"İMPARATORLUKLARIN HEPSİ AT İLE KURULDU"

Atların dünya toplumlarının gelişimlerindeki önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Tekcan, "At olmasaydı dünyada hiçbir imparatorluk kurulmayacaktı. Selçuklu, Osmanlı ve Çin imparatorluğu ya da Avrupa'daki diğer imparatorlukların hepsi at ile kuruldu. Biz Orta Asya'dan Anadolu'ya gelemeyecektik at olmasaydı" dedi.

20 GÜN SÜREYLE ZİYARET EDİLEBİLECEK

Serginin açılışında sanatseverlerle bir araya gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Hocamız kendine has üslubuyla at'nağme isimli güzel bir sergide bizleri buluşturdu. Hocamıza teşekkür ediyorum. Gerçekten de bu sergi bu mekanda 20 gün süreyle kalacak. Hocamızın hoşgörüsü ve gençlere özellikle bir hediyesi olarak bu güzel mekanda sergilenecek. Serginin gençlerimiz için ufuk açıcı olmasını diliyorum. Hepimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Daha sonra "At'nağme - Atlar ve Hatlar" isimli serginin açılış kurdelesi kesildi. Usta sanatçı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, protokol üyeleri ve davetlileri sergi alanında gezdirerek eserler hakkında bilgiler verdi.

‘At’nağme - Atlar Ve Hatlar’ Sergisi, Üsküdarlı Sanatseverlerle Buluştu

‘At’nağme - Atlar Ve Hatlar’ Sergisi, Üsküdarlı Sanatseverlerle Buluştu

Kaynak:IHA