Attan Düşen Bakırcı Tekrar At Üstünde

Attan Düşen Bakırcı Tekrar At Üstünde
Adrenalini yüksek spor dallarına olan ilgisi ve geçirdiği kazalarla gündeme gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yeniden biniciliğe merak saldı.

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Şenlikleri Off-Road etkinliklerine at üzerinde gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, izleyenleri şaşkına çevirdi. Adrenalini yüksek spor dallarına olan ilgisiyle tanınan Bakırcı, geçmişte giyilen uzun çizmeleri, dar paçalı pantolonu ve şapkası ile at üzerinde görüldü.

Bakırcı, gayesinin Rize’de binicilik sporunun gelişmesinde öncülük yapmak olduğunu belirterek, “İlimizde bir çok aktiviteyi yapmak mümkün. Ancak birilerinin bunlara öncülük etmesi gerekiyor. Bu nedenle birçok spor dalına el attık. Rafting yaptık, tırmanış yaptık, yamaç paraşütü yaptık. Bir kaza da geçirdik. Şimdi de öncülük olması açısından binicilik yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda tecrübem var. Bu aynı zamanda ata sporumuzdur, atalarımızın bize yadigarıdır. Geçmişte ilimizde at biniciliği yapılırdı. Gelişen teknoloji ve artan imkanlar ile kayboldu. İhtiyaç olmasa da bir spor aktivitesi olarak yapılabilir. Bu nedenle imkanlarımız ölçüsünde bir at çiftliği de oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Bakırcı daha önce iki kez attan düşerek hafif şekilde yaralanmıştı.

halil-bakirci-rizede-at-ustunde.jpg