AÜ’de formasyon bekleyenlerin umudu bir sonraki yıla kaldı

AÜ’de formasyon bekleyenlerin umudu bir sonraki yıla kaldı
AÜ’de Formasyon Bekleyenlerin Umudu Bir Sonraki Eğitim-öğretim Yılına Kaldı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, üniversitelerinde formasyon bekleyen öğrencilere kısa dönemde bir müjde veremeyeceklerini ama 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde formasyon açmayı düşündüklerini söyledi.

İHA’ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aydın, Türkiye’de öğretmen eğitimlerine çok ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini kaydetti. Aydın, “Örgün eğitimlerdeki formasyonu geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Hatta üniversiteler arasında bu konuyla alakalı işbirlikleri de yapılabilir. Çünkü eğitim-öğretimde ana faktör, eğitim-öğretimin anahtarı, kilidi öğretmendir. Mutlaka öğretmen eğitim-öğretiminin arttırılması gerekir. Formasyon da bunun bir parçasıdır. Sadece formasyon olarak da söylemiyorum. Türkiye’deki eğitim-öğretim ortamlarındaki kalitelerin geliştirilmesi anlamında öğretmen eğitimlerine çok ciddi yatırımlar yapmak gerekiyor. Bu konuda bizim hazırlıklarımız var. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde de konu gündeme gelecektir” dedi.

AÜ, BAKANLIKLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

AÜ’nün projelerinden de bahseden Prof. Dr. Aydın, şöyle devam etti:Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığımız işbirliği içerisinde, engelli ve yaşlı bakımıyla ilgili evde bakım hizmetleri programını başlattık. Bununla ilgili başlayan sertifika programlarına şimdi de çocuk bakımı geliyor. Çocukların bakımıyla ilgili sertifika programları üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca Adalet Bakanlığı ile tevkif ve ceza evlerinde tutuklu ve hükümlülerin eğitimi, cezaevi personelinin eğitimi konusunda işbirliği aşaması içerisindeyiz. Sanıyorum önümüzdeki günlerde sayın Bakanla yapılacak protokolle, hızlı bir şekilde programlar başlayacaktır. Şunu biliyoruz ki eğitim düzeyi yükseldikçe suç oranı azalıyor. Suçla eğitim arasında çok yüksek bir korelasyon var. Onun için cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin meslek sahibi olmaları, iş ve aş sahibi olmaları konusunda önümüzdeki günlerde yeni programlarımı da devreye girecektir.”