Av. Kaçar: Rekor Oylar Rize'nin Sorunlarını Çözmüyor

Av. Kaçar: Rekor Oylar Rize'nin Sorunlarını Çözmüyor
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Avukat Muhammet Kaçar, Rize’nin seçimlerde verdiği rekor oyların kentin sorunlarını çözmediğini belirterek, “Rize’den rekor oy almakla milletimizin sorunlarının da çözülmediğini görüyoruz “ dedi.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Avukat Muhammet Kaçar, seçim ziyaretleri kapsamında beraberinde Derepazarı Belediye Başkan Adayı Beytullah Yılmaz ve meclis üyeleriyle birlikte olay53 haber portalımız ile Rize Olay Gazetemize ziyarette bulundu. Av. Kaçar, AK Parti'nin kaybetme riski bulunan yerlerde muhalefet belediye başkan adaylarının aranarak tehdit edildiği vurgusunda bulunarak adayların yıldırılmaya çalışıldığını söyledi.

RİZE’DEN REKOR OY ALMAK RİZE’NİN SORUNLARINI ÇÖZMÜYOR

Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Genel Yayın Müdürü Mustafa Köroğlu ile İbrahim Köroğlu’na seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Av. Muhammet Kaçar, iktidar partisine her seçimde rekor oy veren Rize’nin sorunlarının rekor oylara rağmen çözülmediğine vurgu yaparak, “Rizemiz’den yaklaşık 30 yıldır başbakanımız vardı şu anda da cumhurbaşkanımız var. Özellikle AK Parti mensubu kardeşlerimiz sürekli olarak milletimize rekor oy alma hususunda telkinlerde bulunmaktadır. Rize’den rekor oy almakla milletimizin sorunlarının da çözülmediğini görüyoruz. Biliyoruz ki sayın cumhurbaşkanımız “proje yapıp bana getirin” dediğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu düşüncede olduğunu biliyoruz. Kendi memleketi olması nedeniyle Rize’nin yaşanılabilir bir şehir olmasını arzuladığını gayet iyi biliyoruz. Burada iki durum var ya proje yapılıp sayın cumhurbaşkanımıza getirilmiyor yada getirildiğinde kabul edilmiyor. Yani bizler hem proje yapıp götürme konusunda özel bir gayret göstereceğiz hem de şayet getirip de kabul edilmediğinde gelip hemşerilerimizle çok açık bir şekilde bunu paylaşmak istediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

muhammet-kacar-olay53te-(5).jpg

YOLSUZLUĞA VE İSRAFA SON VERECEĞİZ

2014 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Rize halkının teveccühüyle Saadet Partisi’nden Rize Belediyesi Meclis Üyesi seçildiğini kaydeden Kaçar, “5 yıl boyunca bu görevi icra ettik. Bu esnada Rizemizin, milletimizin lehine olan işlere destek, olumsuz gördüğümüz işlere de engel olmaya çalıştık. Ancak takdir edersiniz ki muhalefet partisinden bir kişi olmamız nedeniyle olumsuz gördüğümüz işleri düzeltme konusunda çok başarılı olabilmenin mümkün olmadığını gördük. Bizde yola çıkarken Rizemizle ilgili yapılan aksaklıkları dikkate alarak kişisel menfaat beklentisi olmayan, belediyedeki görevini zenginleşme aracı olarak görmeyecek olan sadece kendisini çok kıymetli Rizemize ve Rabbimize karşı sorumlu hisseden arkadaşlardan bir ekip oluşturmak neticesinde Rizemiz için hayırlı, faydalı hizmetler yapabileceğimizi düşündüğümüzden dolayı böyle bir yola çıktık. Şahsımı ve ekip arkadaşlarımızın değerlendirilme hususunu milletimizin takdirine bırakıyorum. İnşallah görev tevdi edildiğinde Rizemizin sorunlarının bir bir çözüldüğüne hep beraber şahit olacağız. Saadet Partisi döneminde yani Milli Görüş döneminde yolsuzluğa ve israfa kesinlikle geçit verilmeyecektir. İş ehline verilecektir. İş ehline verildiği zaman hizmetler daha kaliteli, daha hızlı ve daha ucuza mal edilebilecektir. İsrafın, yolsuzluğun önlenmesi neticesinde geçmiş dönemlerde iyi niyetlerle vaat edilip gerçekleştirilememiş olan projelerin de bir çoğunun belki de bundan daha fazlasını Milli Görüş belediyeciliği döneminde gerçekleştirileceğine hepimiz şahit olacağız” dedi.

5 YIL ZARAR EDEN DÜKKANINIZI YİNE AYNI KİŞİYE TESLİM EDER MİSİNİZ?

Belediye Başkan Adayı Av. Kaçar, nasıl ki bir işletmeyi, bir dükkanı 5 yıllığına sevdiğin bir kişiye teslim ettiğinde 5 yıl sonra işletmenin dükkanın zarar ettiğini, sermayesini tüketip kapanmakla karşı karşıya kaldığından o işletmeyi, o dükkanı sevdiğin insandan alınacağından belediyecilik anlayışının da bu mihvalde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Örneklendirirsek özellikle esnaflarımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde düşünün bir işletmemiz var, bir dükkanımız var. Çok sevdiğimiz birisine teslim ediyor 5 yıl çalıştırmasını istiyoruz. 5 yıl sonrasında geldiğimizde şayet işler yoluna gitmiyorsa, sermayede azalma varsa, sermaye erimişse her ne olursa olsun ben bunu çok seviyorum bununla beraber devam etmek istiyorum demediğimiz gibi bu yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde de aziz hemşerilerimizden bu hassasiyeti göstermelerini, tercihlerini buna göre yapmalarını arzu ediyoruz. Yine bizim dönemimizde belediye malını, belediyenin imkanlarını yetim malı gibi koruyacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

muhammet-kacar-olay53te-(7).jpg

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ MİLLİ GÖRÜŞ’TÜR

Rize Belediyesi’nin en büyük sorununun ihtiyacın üzerinde personel olduğunu kaydeden Av. Kaçar, belediyecilik anlayışlarında istihdama yönelik çalışmalar yürüteceklerini ve belediyenin yükünü hafifleteceklerini belirterek, “En büyük sorunumuz belediyenin şu an ihtiyacından fazla personeli olduğuna şahit oluyoruz. Bizi tanıyan bilir ki biz bütün insanlarımızın iş sahibi olması için azami gayret sarf eden bir teşkilatın mensuplarıyız. Nasıl ki geçmiş dönemlerde Milli Görüş dönemlerinde bizlere yetki verildiğinde ülke baştan sona fabrikalarla donatıldı. Bütün insanlara onunla yaraşır bir şekilde istihdam alanı oluşturma yönünde azami gayret sarf ettiğimizden dolayı bugünde aynı düşüncedeyiz. Mahalli idareler seçimlerinde belki istihdam konusunda belediyenin böyle çok bir sorumluluğu, görevi yoktur ancak Rizemizde yaşanan ciddi bir sorun olduğunu görüyor biliyoruz. Bundan dolayı istihdam alanları da oluşturabilecek çalışmalar yapma gayretinde olacağız.” Şeklinde konuştu.

RİZEMİZİ YENİDEN MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞTIRACAĞIZ

Başkan Adayı Avukat Muhammet Kaçar, “5 yıl önce 3 arkadaş olarak Saadet Partisi’nden belediye meclis üyesi olarak meclise girmiştik. Taa baştan, belediyede komisyonlar oluşturulurken muhalefet partililerinden hiç birisinin komisyonlarda yer almaması için karar alındığına üzülerek şahit olduk ve bu süreci beraber yaşadık. Oysa doğru iş yapan insanların farklı kişilerin yapmış olduğu işlerden haberdar olması çekinecek bir durum olmadığını biliyorum. Böyle bir yola gidilmiş olması milletimizin de bizlerin de kafasında olumsuz soru işaretleri oluşturduğunu biliyoruz. Ne olursa olsun biz başkanlığı aldığımızda Allah’ın izniyle geçmiş yıllarda olduğu gibi Rizemizi yeniden Milli Görüş belediyeciliğiyle buluşturacağız. Olmadı ekseri bir çoğunlukla beraber belediye meclis üyesi olarak belediyeye girersek yine bizim misyonumuz gereği yapılacak çalışmalarda olumlu işlere destek olacağız, olumsuz gördüklerimize engel olmaya çalışacağız veya alternatif olarak doğrusunu gösterecek, doğrusunun yapılması hususunda teklifler sunacağız. Her iki durumda da Rizemiz ve hemşerilerimiz kazanacaktır. Bu hususu da milletimizin takdirlerine sunuyorum.” Dedi.

AK PARTİ MUHALEFET ADAYLARINI TEHDİT Mİ EDİYOR?

Rize’de AK Parti’nin kaybetme ihtimali bulunan yerlerde muhalefet parti adaylarının aranarak tehditvari sözlerle yıldırılmaya çalışıldığına vurgu yapan Av. Kaçar, dayatmalara, aldatmalara son verilmesini gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Dayatmalara, aldatmalara son verilmesini istiyoruz. Özellikle rekor hesabı yapılmış olması. Dediğimiz gibi rekor kırılmış olsa ne olacak? Belediyeyi ve meclis üyelerinin tümünü AK Parti almış olacak ama geçmişte yapılmış olan yanlışlar belki de katlanarak devam edecek belki de önümüzdeki dönemlerde bu yanlışların düzeltilmesi, borçların ödenmesi konusunda daha zor bir durumla karşı karşıya kalacağız.

Aldığımız duyumlara göre bazı yerlerde farklı partilerden belediyelerin kazanılmasını göz önünde bulunduran AK Partili sorumlular, yetkililer o adayları arayarak “Sen nasıl bu işe cesaret ediyorsun, belediyenin bu kadar borcu var, sen bu borcu nasıl ödeyeceksin?” diye yıldırmaya teşebbüs ettiklerini görüyoruz. Bizde diyoruz ki son 15 yılda sizin elinizde, sizin kontrolünüzde şayet bu kadar borç yapılmışsa, işler içinden çıkılmaz bir hal almışsa 5 yıl sonra bunun düzeltileceğinin garantisi nerede? Aynı süreçte, aynı trendde devam ederse bugün şayet bir belediyenin 1 milyon borcu varsa veya 3 yıl olarak değerlendirirsek 3 milyon borcu varsa bu bir dönem sonra 4 milyon olacaktır. Biz diyoruz ki zararın neresinden dönersek kardır. Belki şu anda bunların telafisi mümkündür. Alacağımız tedbirlerle beraber bu hassasiyeti göstererek bu kötü gidişata tüm hemşerilerimizle beraber son verelim. Nasıl Rizemizde yapılacak olumlu işlerden hepimiz nasipleniyorsak olumsuz işlerden de hepimiz olumsuz etkileniyoruz. Bu hassasiyeti bütün hemşerilerimizin göstereceğine inanıyor, yapılacak mahalli seçimlerin Rizemize ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

muhammet-kacar-olay53te-(6).jpg