Avcı, Afet Bölgelerinde Çalışmaları Yerinde İnceledi

Avcı, Afet Bölgelerinde Çalışmaları Yerinde İnceledi
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Fındıklı ve Hemşin ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle heyelan ve selin meydana geldiği bölgelerde incelemelerde bulundu, devletin Rize'de seferberlik halinde olduğunu söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte şiddetli yağış nedeniyle heyelan ve sel meydana gelen Fındıklı ve Hemşin ilçesine giderek afet yerinde incelemelerde bulundu. 

İlk olarak Fındıklı ilçesine giden Avcı, burada Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ve Ak Parti İlçe Başkanı Ali Süleyman Toraman’la Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi, huzur evi ve mahalle yollarındaki hasarı inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

image-20160901225704.jpeg

Fındıklı'daki incelemelerinin ardından Hemşin'e geçen Avcı, Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Mataracı ile kapanan köy yollarındaki çalışmaları inceledikten sonra yaptığı açıklamada, “Dün akşam itibariyle ilimizin çeşitli bölgelerinde yağan aşırı yağmurlar sonucunda sel ve heyelan meydana gelmiş durumda. İlk olarak Fındıklı ilçemize giderek ilçe başkanımız, belediye başkanımız, il genel meclis başkanımız, ilgili kurum  ve kuruluşların amirleriyle birlikte incelemelerimizi yaptık. Fındıklı ilçemizin ardından Hemşin ilçemize giderek afet sonrası oluşan hasarların rehabilite edilmesi bağlamında yapılan çalışmaları inceledik. Üzüntü verici olan Fındıklı’da 13 yaşında genç bir kardeşimizin sel sularına kapılmış olmasıdır. Onun dışında oluşan hasar ve tahribatları belediyelerimiz ve devletin tüm kurumları sarmaya çalışıyorlar. Bizlerde teşkilat mensuplarımızla birlikte olay mahallinde incelemelerimizi gerçekleştiriyoruz." dedi.

image-20160901225822.jpeg

Oluşan hasarlarla ilgili bilgi veren İl Başkanı Avcı,  “Özellikle Fındıklı’da su baskını nedeniyle Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi ile huzur evinde ciddi hasarlar var. Yine şehir içinde belediye sahamızda ciddi hasarlar oluştu. Mevcut köy yollarının ulaşımı noktasında sıkıntılar var. Karayolları, belediyemiz ve özel idaremiz çalışmalarını devam ettiriyorlar. Aynı zamanda Hemşin ilçemizde köy ve mahalle yolarında ciddi ulaşım sıkıntıları var. Ama bütün kurum ve kuruluşlar oluşan tahribatı giderebilmek için mücadele ediyorlar. Devletimiz şu anda bir seferberlik halinde ve Rize ilindeki bütün araç parkını bu bölgeye sevk etmiş durumda. İnşallah yaraları en kısa zamanda saracağız. Vatandaşlarımızı da özelikle uyarmak istiyorum. Yağışlar hala devam ediyor. Oluşabilecek heyelan ve su taşkınlarına karşı vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Bir kere daha hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

image-20160901225919.jpeg

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ise yaptığı açıklamada, “Dünden beri yağan yağışlar özellikle Fındıklı ve Hemşin bölgelerimizde ciddi hasarlara yol açtı. Bugün il başkanımız ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte bölgeye gelerek incelemelerde bulunduk. Her iki tarafta da hemen hemen bütün mahalle ve köy yolları kapalı durumda. Ama şehrimizin batı yakasında herhangi bir sıkıntı olmadığı için oralardaki bütün makineler bu bölgeye yönlendirilmiştir. İlimize geçmiş olsun diyorum.” dedi.

image-20160901230015.jpeg

image-20160901230116.jpeg

image-20160901230216.jpeg

image-20160901230359.jpeg

image-20160901230449.jpeg