Avcı: "Çamlıhemşin Bir Dönem Belediyeyi Kaybetmekle 20 Yıl Kaybetti"

Avcı: "Çamlıhemşin Bir Dönem Belediyeyi Kaybetmekle 20 Yıl Kaybetti"
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Çamlıhemşin’in 2009 yılında AK Parti belediyeciliğini tercih etmemesi nedeniyle 20 yıl kaybettiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, olay53 haber portalımız ile Rize Olay Gazetesine yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ettiklerini ve Rize’de 18’de 18 yapacaklarını kaydederek, “Rize genelinde 3 milletvekilimiz, teşkilatımız, il başkanımız, belediye başkan adaylarımız, mevcut belediye başkanlarımız, kadın kolu ve gençlik kollarımız hep birlikte sahadayız. Ciddi bir gayret ortaya koyuyoruz. Önemli bir gayretimiz var. Allah’a hamdolsun Rize her zaman AK Parti’ye sahip çıktı. Kurulduğu günden beri partimize, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı. Şu anda hem sahada vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde ve mülakatlarda hem de sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımızla yaptığımız değerlendirmelerle yaptığımız anketler bize netice olarak bu seçimlerde de AK Parti’nin buradaki belediyelerin tamamını alacağı ve yönetiminin yine AK Partili belediye başkanlarında olacağını gösteriyor. Burada tabi bizim derdimiz milletimizin teveccühüne mazhar olmak. Milletimizin temel problemlerini çözdük. Şimdi artık daha nitelikli işlere başlıyoruz, daha önemli işlere başlıyoruz. Bütün ilçelerdeki projelerimize bakıyoruz. Ama Rize AK Parti’ye olan güvenini, lideri Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenini sürdürmeye devam ediyor, bizim sahadan elde ettiğimiz veriler böyle” diye konuştu.

FINDIKLI, GÜNEYSU VE RİZE MERKEZ’DE MHP İTTİFAKIMIZ

İttifakların artık yeni bir paradigmayı ortaya çıkardığını ve 2014 seçimleri ile bu seçimlerin en bariz birbirinden ayrıldığı yer ittifaklar meselesi olduğunu ifade eden AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı, bu nedenle farklı tabloların da çıkabileceğine dair görüş ve kanaatlerin oluştuğunu belirterek, “Bizim yaptığımız değerlendirmelerde de yani bu ittifaklar neticesinde de biz yine bütün ilçelerde en güçlü durumda olan siyasi partiyiz. Milletimizin teveccühü bizim günümüzde devam ediyor. Bunu çok net bir şekilde gözlemliyoruz. Tabi Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte bizim Türkiye genelinde yürüttüğümüz çok düzenli bir ittifak var. Türkiye'nin beka meselesine istinaden vatandaş nezdinde tabanda oluşan bir ittifak bu. Tavanda da liderlerimiz bunu resmi olarak bir ittifaka dönüştürdüler ve bu vesileyle de bu ittifakı özenle korumaya devam ediyoruz. Rize'de, Rize merkezde, Güneysu'da ve Fındıklı'da ortak adayımız var. Milliyetçi Hareket Partisi bizim adaylarımızı destekliyor, birlikte cumhur ittifakıyla milletimizin karşısına çıktık. Ama diğer ilçelerde de Milliyetçi Hareket Partisi ile bir taraftan rekabetimiz devam ediyor. Bu rekabeti özenle sürdürmeye gayret gösteriyoruz. Partilerin almış olduğu ittifak kararlarına halel getirmeyecek düzeyde ve seviyede bir ittifak yürütüyoruz.” Dedi.

ÇAMLIHEMŞİN BİR SEÇİM KAYBETMEKLE 20 YIL KAYBETTİ

ibrahim-koroglu-ve-muhammed-avci-001.jpg

Avcı, sınırları içerisinde Dünyanın en gözde turizm merkezlerinden Ayder Yaylası yer alan Çamlıhemşin ilçesinin bir dönem AK Parti belediyeciliğini kaybetmesi sonucu 20 yıl kaybettiğini kaydederek, “Çamlıhemşin bir dönem belediye kaybetmekle 20 yıl kaybetti. Tam 20 yıl kaybetti ve hiçbir şey yapılmadı Çamlıhemşin’e. Hiçbir şey. Çöpleri dahi zor topladılar. Çamlıhemşin için bir vizyon ortaya koyduk ve AK Parti Belediyeciliğinde 5 yıl içinde Çamlıhemşin’de yaptıklarımız ortada” dedi.

AK Parti Belediyeciliği ile Çamlıhemşin ve Ayder’in bir dönüşüme girdiğini ve dönüşümün tamamlanmasıyla Çamlıhemşinlilerle Ayder’in kazanacağını kaydeden Avcı, “Çamlıhemşin’de biz bir önceki dönem belediyeyi kaybettik. Bizim bu sene Çamlıhemşin’e yapmayı vaat ettiğimiz yatırımların pek çoğunu eğer biz orada bir önceki dönem belediyeyi kaybetmeseydik gerçekleştirmiş olacaktık. Çamlıhemşin bir dönem belediye kaybetmekle 20 yıl kaybetti. Tam 20 yıl kaybetti ve hiçbir şey yapılmadı Çamlıhemşin’e. Hiçbir şey. Çöpleri dahi zor topladılar” diye konuştu.

Milletvekili Avcı, Çamlıhemşin için vizyon oluşturduklarını ve Çamlıhemşin Ayder’de başlatacakları dönüşümle burayı dünyanın en önemli doğa turizm merkezlerinden biri haline getireceklerini kaydederek, “Şimdi biz hemşerilerimize diyoruz ki Çamlıhemşin için bir vizyon ortaya koyduk biz. Çok önemli bir vizyon bu. İçinde Ayder’in olduğu, Ayder’e giden bir double yolun olduğu, TOKİ konutlarının olduğu. TOKİ başkanımız geçenlerde açıkladı. Çamlıhemşin’de TOKİ konutlarını yapacağız. Yeni bir konutlaşma faaliyeti başlatıyoruz. Bir taraftan Çamlıhemşin içerisindeki yol geçişini dışarıya taşıyoruz ve oranın trafiğini sakinleştiriyoruz, rehabilite ediyoruz. Diğer taraftan Çamlıhemşin Ayder’de başlatacağımız dönüşüm burayı dünyanın en önemli doğa turizm merkezlerinden bir tanesi haline getirecek. Onun hemen yanına biz neyi ilave ediyoruz? Kayak merkezini ilave edeceğiz. Bu vizyon diğer siyasi partileri de var mı ben görmüyorum. Çünkü bunları konuşmuyorlar. Hesaplaşmayı konuşuyorlar. Başka bir dili konuşuyorlar. Maksat Çamlıhemşinli hemşerilerimize hizmet etmek değil, maksat Fındıklılı hemşehrilerimize hizmet etmek değil. Başka bir amaç icra ediyorlar, ortaya koyuyorlar. Bu da bizi son derece üzüyor. Biz diyoruz ki şu 5 yılda Çamlıhemşin’e yaptığımız hizmetler ortada. Çamlıhemşin adeta dönüştü, kendine geldi yani. Önümüzdeki 5 yılda yapacaklarımızı da söylüyoruz. Şimdi bırakın bu vizyona denk gelmeyi bu vizyonun yanından geçebilecek bir aday varsa hemşehrilerimiz tercih etsinler.”

Çamlıhemşin’de ortaya koydukları vizyonla Ayder’de yapılacak kentsel dönüşümde hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini ve kentsel dönüşümün tamamlanmasının ardından Ayder’deki işletmelerinin bugünkü kazançlarının 3-5 mislisini kazanacaklarını ifade eden Milletvekili Avcı, “Biz diyoruz ki, biz Çamlıhemşin için ortaya çok önemli bir vizyon koyduk, Fındıklı için ortaya çok önemli bir vizyon koyduk. Ayder’de yapacağımız kentsel dönüşümde bakın tekrar altını çizerek söylüyorum oradaki hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden, oradaki işletmecileri mağdur etmeden ve bittiğinde de işletmecilerimizin bugün kazandığının belki 3 katını 5 katını kazanabilmesini sağlayacak bir vizyon ortaya koyduk, bir planlama ortaya koyduk ve hemen inşallah seçimden sonra başlıyoruz. Otoparka başlayacağız, ondan sonra orada bir otel çalışmasına başlıyoruz, kaplıca oteli ile ilgili bir çalışma var diğer taraftan da on dönümlük bir arazi var, orada on dönümlük araziye taşıyacağımız otellerin bir kısmını taşıyarak yani oradaki işletmeciler mağdur olmasın diye başlayacağız. Ayderli hemşerilerimiz, Çamlıhemşinli hemşehrilerimiz bundan kesinlikle emin olsunlar. Kendilerini mağdur edecek, kendilerini rahatsız edecek bir çalışma içerisinde biz asla olmayacağız” şeklinde konuştu.