Avcı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Memleketinde Yine Türkiye 1.'si Olmak İstiyoruz

Avcı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Memleketinde Yine Türkiye 1.'si Olmak İstiyoruz
Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketinde...

AK Parti Rize İl Kadın Kolları'nın dün düzenlemiş olduğu 4. olağan kongresinde tek aday  Sema Topaloğlu Yağcıtekin Kadın Kolları başkanlığına seçilirken, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı,  kongrede yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde ona yakışır bir şekilde yine Türkiye birincisi olmayı arzuladıklarını belirtti.

rize-ak-parti-kadin-kollari-kongresi-8.jpg

AK Parti Rize Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi konferans salonunda gerçekleşti. Kongreye Ankara Milletvekili Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Rize Milletvekili Gümrük Ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Milletvekilleri, Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez MKYK üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

rize-ak-parti-kadin-kollari-kongresi-1.jpg

Kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmasını ise il kadın kolu başkanı Nuran Alim yaptı. Alim konuşmasında, “Kongrelerimizin asıl amacı birlik beraberliğimizi pekiştirmek, çok güçlü olan AK Parti ailemizin gücüne güç katmaktır. Seçimlere 4 ay kala teşkilatlarımızı güçlendirerek hedefe sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Görev yaptığım yedi yıl boyunca siz değerli kadın kolları üyeleri, sandık kurulu üyelerinden il başkanımıza kadar çok güzel çalışmalara imza attık ve birincilikleri elde ettik” dedi.

nuran-alim.jpg

Nuran Alim’in konuşmasının ardından faaliyet raporu okunarak protokol konuşmalarına geçildi.

İl başkanı Muhammed Avcı, kongrede yaptığı konuşmada, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde ona yakışır bir şekilde yine Türkiye birincisi olmayı arzuladıklarını belirterek, “Bu kararlıkla birlikte hareket eden tüm AK Parti potansiyelini sahaya yansıtabilen bir teşkilat çalışması yavaş yavaş harekete geçiyor. Bu teşkilat çalışmaları içinde en önemli fonksiyonu her zamanki gibi kadın kollarımız icra ediyor. AK Parti yıllar önce çıktığı bu yolculukta hiç şüphesiz ki en çok siz kadınlara güvenmişti. Aldığımız her başarılı sonuçta, ülkemiz için yapılan her başarılı icraatta sizin imzanız vardır. İşte bu yüzden sizlerin varlığı 7 Haziran 2015 genel seçimlerde alacağımız başarının en güçlü teminatıdır.” ifadelerini kullandı.

muhammed-avci.20150216155850.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise AK Parti Rize kadın kollarının kuruluşundan bugüne kadar ki süreci anlatarak, “Bu parti bugünlere gelmişse ve bu parti de  bizler belli makamlara gelmişsek, siz değerli hanım kardeşlerimizin o özverili, varını  yoğunu ortaya  koyarak, gece gündüz demeden  seferber olmaları  sayesinde buralara geldik. Ve partimiz bugünlere taşınmış oldu” şeklinde konuştu.

hasan-karal.20150216155903.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise kongredeki konuşmasında, “AK Partinin 14 yıl  önce atılan  temeli  geldiğimiz nokta itibariyle bugün dünyanın en büyük  sivil toplum örgütü olabildiyse, kadınlar 4 milyon üyeye sahip olarak, hem Türkiye’de hem dünyada en  büyük kadın sivil  toplum teşkilatı  olarak başta Rize olmak  üzere 81 ilde AK Parti başarılı olduysa inanıyorum  ki kadınlarımızın ve kadın kollarımızın ciddi katkısı vardır. Tüm kadın kollarımızda görev alan kadınlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

rize-ak-parti-kadin-kollari-kongresi-9.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı da konuşmasında, “AK Partinin başarıların arkasındaki en önemli faktör partimizin omurgası dediğimiz teşkilatlarımızdır. Ana kademe, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız bir bütün olarak gece gündüz demeden, millete bugüne kadar sağladığımız kazanımları insanımıza anlatmadık suretiyle çalmadık kapı bırakmayan siz değerli kardeşlerimizsiniz” ifadelerini kullandı.

hayati-yazici.20150216155940.jpg

Son olarak konuşan Başbakan Eski Yardımcısı Ankara Milletvekili Emrullah İşler kongrede konuşmasını gerçekleştirdi. İşler, burada yaptığı konuşmada, “Kadının hak ettiği yeri alan toplumlar ilerlemiş ve gelişmiş toplumlardır. AK Parti olarak kadın kollarımızla ana kadememizle ve gençlik kollarımızla bugünlere geldik. Bundan sonrada hedefimiz 2023 hedefini gerçekleştirmek olacak. AK Parti olarak, dokuz büyük seçimden başarıyla çıktık. Şimdi önümüzde onuncu büyük sınavımız var. Bu seçimden ne yapıp ne edip çok  güçlü bir şekilde çıkmamız lazım ki yeni anayasayı yazalım ve sistem değişikliğine gidelim. Rize olarak son seçimlerde tarih yazdınız. Rize 7 Haziran seçimlerinde de birinciliği bırakmamalı. Çıtayı yükselttiniz aşağıya indirmek size yakışmaz” dedi.

emrullah-isler.jpg

Protokol konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Kullanılan oyların tamamını alan Sema Topaloğlu Yağcıtekin kadın kolu başkanlığına seçildi.

rize-ak-parti-kadin-kollari-kongresi-7.jpg

rize-ak-parti-kadin-kollari-kongresi-10.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Ak Parti Rize İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Listesi

Ak Parti Kadın Kollarında Yağcıtekin Dönemi