Avcı, Depremden Birkaç Saat Önce Baba Olmuş

Avcı, Depremden Birkaç Saat Önce Baba Olmuş
Hatay’da 261’inci saatte deprem enkazından kurtarılan laboratuvar teknisyeni Mustafa Avcı’nın deprem gecesi baba olduğu ortaya çıktı.

Rize Devlet Hastanesinde 2018-2021 yılları arasında laboratuvar teknisyeni olarak görev aldıktan sonra memleketi Hatay’a dönen ve burada yaşamaya başlayan Mustafa Avcı, Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da 8 aylık hamile olan eşi Bilge Şahinkaya Avcı’nın doğum sancılarının başlaması üzerine eşini 5 Şubat Pazar gecesi Odabaşı Mahallesi’nde bulunan Özel Akademi Hastanesi’ne kaldırdı. Aynı gece ameliyata alınan Bilge Şahinkaya Avcı, saat 23.50'de sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Avcı ailesi ‘Almila’ adını verdikleri ilk çocuklarını kucaklarına almanın mutluğunu yaşarken hastanenin zemin katı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde çöktü. Depremde, Bilge Şahinkaya Avcı’nın kaldığı odada bir hasar oluşmazken, kantine su almaya giden ve depreme zemin katta yakalanan eşi Mustafa Avcı, enkaz altında kaldı.

Depremden sonra Akademi Hastanesi’nin zemin katındaki enkazda sürdürülen çalışmalarda ekipler, depremin 11. Gününde 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda depremin 11’inci gününün son saatlerinde iki kurtuluş birden yaşandı. Arama- kurtarma ekipleri, tam da umutların söndüğü anda Mustafa Avcı ve Mehmet Ali Şakiroğlu'na ulaştı. Zamana karşı verilen mücadelede, Avcı ve Şakiroğlu, afetten 261 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Yaralı ve oldukça bitkin olan Avcı, ilk olarak arama- kurtarma ekibinin telefonu aracılığıyla kardeşi Abdülkadir Avcı’yla konuştu. Kardeşine "Nazlı enkazdan çıktı mı?" diye soran Mustafa Avcı, 'Herkesin iyi olduğu' yönünde aldığı cevaptan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kuşadası Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde çalışan Abdulkadir Avcı’nın ağabeyi olan Mustafa Avcı’nın enkazdan canlı çıkarılması belediye personeline sevinç yaşattı.

Hastane enkazından 261. saatte kurtarılan baba 12 günlük bebeğiyle buluştu

mustafa-avci-bilge-sahinkaya-avci-4-001.jpg

Enkaz altından 261. saatte kurtarılan Mustafa Avcı, binanın hasar görmeyen blokundan çıkan eşi ve yeni doğan kızıyla tedavi gördüğü hastanede bir araya geldi. Eşinin kurtarılmasıyla büyük sevinç yaşayan Bilge Şahinkaya Avcı, kocasını hastanede bebeğiyle ziyaret etti, hasret giderdi.

Duygu dolu anlar yaşanan buluşmada Bilge Avcı, kocasının göğsüne kızını yatırdı, sevinç gözyaşları döktü. Baba Avcı da enkazdan kurtulduktan sonra yan yana geldiği kızını öptü, kokladı.

Mustafa Avcı, AA muhabirine, kızının doğumunun ardından depreme yakalandıklarını belirterek, "Hiç umudum yoktu. Ailemin öldüğünü düşündüğüm için hiçbir gayretim olmadı. Yeniden doğmuş gibiyim şu anda. Enkaz altında tanımadığım biri daha vardı. Benim için bunların hepsi ödül gibi. Onların olmadığını düşündüğüm için çıkmak istemedim. Onları gördüğüm için çok mutluyum." ifadesini kullandı.

"Hayatımızın en güzel günü"

Bilge Şahinkaya Avcı da hayatlarının en güzel gününü yaşadıklarını söyledi.

Eşinin enkazdan sağ olarak çıkarılmasına hala inanamadıklarını dile getiren Avcı, "Çok mutluyuz. Umudumuzu yitirmiştik, 12. gün olmuştu. Artık sözlerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz. Kızım hep 'Babam bugün gelecek.' dermiş gibi gülüyordu. O bizim mucizemiz oldu artık. Hala yaşadığına inanamıyoruz. Artık böyle görünce inanır olduk. Çok şükür Allah onu bize bağışladı." diye konuştu.

Avcı, bebeklerinin depremin olduğu gece dünyaya geldiğini belirterek, şunları kaydetti: "Sancıyla beraber hastaneye gitmiştik. Bebeği sezaryenle erken aldılar. Yaklaşık 5 saat sonra da deprem oldu. Biz kendimizi bebeğimle kurtardık ama eşim enkaz altında kaldı. Eşimi hayatta tutan bebeğimizdi. Enkazdan çıkar çıkmaz ilk olarak beni ve bebeğimizi sormuş. Ona orada dayanma gücü veren ben ve bebeğim oldu. O kadar seveni varmış ki uzaktan, yakından herkes benim kadar üzüldü, ağladı. Güzel haberi alınca çok sevindiler, benim kadar mutlu oldular. Bebeğimizi bir defa kucağına almıştı. Adını Almila koymuştuk ama bir diğer adı da mucize olabilir. Mucize Almila'mız olabilir."

mustafa-avci-bilge-sahinkaya-avci-1-001.jpg

‘Bir daha böyle acılar yaşamayalım’

Depremin meydana geldiği 6 Şubat gününden itibaren Hatay’daki Özel Akademi Hastanesi’nin enkazı başında umutla kardeşinin kurtarılmasını bekleyen Abdulkadir Avcı, yaşananlara hala inanamadıklarını belirterek, “Yengem, annem ve Almila, deprem sırasında hasar almayan hastane odasında oldukları için kurtuldular. Fakat abim enkaz altında kaldı. Hastane enkazında kurtarma çalışmaları başladığında yurt dışından gelen ekipler de araştırma yaptı. Bize ‘burada bir yaşam belirtisi olduğuna dair ize rastlamadık’ dediler. Ancak tam umutlarımızı kaybetmişken kardeşim ve yanındaki depremzede enkazdan canlı olarak çıkarıldı. Abimin kurtulmasına yardımcı olan tüm arama ve kurtarma ekiplerine teşekkür ediyoruz. Allah bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.

mustafa-avci-001.jpgmustafa-avci-hatay-1.jpgmustafa-avci-hatay-3.jpgmustafa-avci-bilge-sahinkaya-avci-2.jpgmustafa-avci-bilge-sahinkaya-avci-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum