Avcı: Rize'de Darbe Girişimi Olsaydı Şehit ve Gaziler Verecektik

Avcı: Rize'de Darbe Girişimi Olsaydı Şehit ve Gaziler Verecektik
AK Parti Rize İl Teşkilatı Genişletilmiş 82. Danışma Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 15 Temmuz gecesinde Rize’de yaşananları anlatan İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize'de darbe girişimi olsaydı Şehit ve Gaziler vereceklerini kaydetti.

Toplantıya AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti Rize İl Eski Başkanı Yılmaz Katmer, AK Parti Rize Eski Milletvekili Lütfü Çırakoğlu ve parti mensupları katıldı.

Toplantı tüm şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. 15 Temmuz girişimi ve şehitler için hazırlanan Türkiye’de ve Rize’de 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı film izlenildi.

ak-parti-rize-il-teskilati-genisletilmis-82.-danisma-toplantisi-yapildi-(2).jpg

İL BAŞKANI AVCI, “15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDEN ÇOK DAHA FAZLASIDIR”

Toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı Muhammed Avcı, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “15 Temmuz’un bir darbe girişiminden çok daha fazlası olduğunu hepimiz çok daha iyi müşahade etmiş bulunuyoruz. Çok net bir işgal hareketinin il işaret fişeği 15 Temmuz’la birlikte başlatılmıştır. Bu işin içine girmez diyeceğimiz uluslar arası aktörlerin parmak uçlarını, bu darbe girişiminin her bir kademesinde ve zerresinde bu gün itibariyle görmüş bulunuyoruz. Çok daha enteresanı uzun yıllardır güneydoğduda Pkk ile verilen mücadelede, özellikle bu FETÖ terör örgütüne mensup kişilerin AK Parti’yi nasıl eleştirdiklerini hepimiz biliyoruz. Bu gün gördük ki Cemil Bayık’ın darbeden iki gün öncesinde teröristlere geçtiği bir telsiz konuşmasında ‘15 Temmuz’da darbe olacak onun için şimdilik eylemlerini durdurun, darbe sonrası hep birlikte hareket edeceğiz’ diye konuşmalar geçiyor. Karşımızda ne denli büyük bir örgütün varlığını hep birlikte müşahade etmiş bulunuyoruz”

“AK PARTİ TEŞKİLATLARI DİRENİŞİN LOKOMOTİFİ OLDU”

İl Başkanı Avcı, “Bu işgal hareketinin sezilmesinde ve direnç gösterilmesinde AK Parti teşkilatları bu işin lokomotifi olmuşlardır. Darbe hareketinin başladığı saatten itibaren bütün illerde il ve ilçe teşkilatlarımız açıldı ve teşkilat mensuplarımız partiye doluşmaya başladılar. Daha sonra bütün sivil vatandaşlarımız ve farklı siyasi partiden temsilciler de bu darbe girişimine karşı bir direnç gösterebilmek için hep birlikte ilgili şehirlerin meydanlarında toparlanmaya başladılar”

“EN AZ KURTULUŞ SAVAŞI KADAR BÜYÜK BİR ZAFER”

Avcı, “En az kurtuluş savaşındaki milis kuvvetler kadar, vatanına ve milletine bağlı kaymak kaydıyla, kendi vatanını can siperane bir şekilde kazma, kürek ve sopa ile kurtarmaya çalışan bir teşkilat dünya üzerinde belki bir kere daha görülmeyecektir”

Avcı konuşmasının bir bölümünde gazeteci yazar Abdülkadir  Selvi’nin 15 Temmuz Darbe girişimi gecesinde Ankara’da vatandaşların gösterdiği direnişini kaleme aldığı bir yazısını okudu.

“RİZE’DE DARBE GİRİŞİMİ OLSAYDI ŞEHİT VE GAZİLER VERECEKTİK”

15 Temmuz gecesinde Rize’de yaşananları anlatan Avcı, “Rize’de belki çatışmalar olmadı ama emin olun darbenin ilk saatlerinde partinin altında ilk konuşmayı yapmaya indiğimde oradaki arkadaşlarımızın pek çoğunun alaya yürümek istediklerini ve benim ve arkadaşlarımın onları zorla durduğuna hepimiz şahit olduk. Rize’de bu anlamda bir girişim söz konusu olmuş olsaydı eminim ki, bu salondaki pek çok arkadaşımız şimdi şehit olmuş olacaklardı, belki de bazılarımız gazi olarak hayatlarımıza devam edecekti. O süreçte bizimle birlikte amansızca mücadele veren bütün teşkilat mensubu kardeşlerime bir kez daha yürekten teşekkürü borç biliyorum”

muhammed-avci-017.jpg

“BÜTÜN KESİMLER CUMHURİYET MEYDANI’NI DOLDURDU”

Avcı, “Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın, çok marjinal bir kesimi dışarıda bırakmak kaydıyla bunu söylüyorum. Rize Cumhuriyet Meydanı siyasi parti ayrımına bakılmaksızın bütün vatandaşlarımız tarafından 15 temmuz gecesi doldurulmuştur. Vatandaşlarımız internetten tank nasıl durdurulur bilgilerini elde etmeye çalışıyorlardı. Vatandaşlarımız meşru hükümete ve seçilmiş Cumhurbaşkanına bir şey olmasın diye amansız mücadelelerine devam ediyorlardı.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERDİĞİ ÜLKEYİ KURTARDI”

Avcı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha saygıyla, hürmetle ve minnetle yad ediyorum. O gece Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye liderliği yapmamış olsaydı bu gün muhtemelen Türkiye bölünmüş olacaktı ve muhtemelen işgalci kuvvetlerin elinde biz şu anda ne yapacağımızı düşünüyor vaziyette yaşamımıza devam ediyor olacaktık. 7 Haziran seçimleri öncesinde yaptığımız konuşmalardan birinde aynen şu cümleyi kullanmıştım: Mısır’da Mursi’ye ne yapmak istiyorlarsa Türkiye’de de Recep Tayyip Erdoğan’a aynısını yapmak istiyorlar. Bu darbe girişimiyle birlikte onun hayatına da kastedildiğini bir kere daha net bir şekilde müşahade etmiş bulunuyoruz. Bize düşen vazife ülkemize kararlılıkla sahip çıkmaya devam etmektir.”

“TEŞKİLATLARIMIZDA FETÖ’CÜ BARINDIRMAYACAĞIZ”

Avcı, “AK Parti Teşkilatlarında hiçbir FETÖ’cüyü veya bu yapıya aidiyet hisseden veya bu yapıya sempati duyan hiç kimseyi barındırmayacağız. Bunun içinde arkadaşlarımızla birlikte son derece titiz bir çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu süreç içerisinde alınan istifalar ve alınması düşünülen istifalar var. Eğer hakikaten gerçek bir kanaate sahip olmadan, sadece siyasi hesaplar gereği, -bürökraside de olduğunu zaman zaman görüyoruz- sadece bürökratik hesaplar gereği, birileri ile ilgili bir karalama kampanyası yapılıyorsa, sadece siyasal bir amaca matuf ihbarlar geliyorsa bunlarla da amel edemeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekiyor. Bu konuda bir vebal var, bu vebalin altına biz girmeyeceğiz, bütün titizlikle birlikte çalışmalarımızı yapacağız. Bu örgütle bağlantılı olanlar varsa mutlaka onlara teşkilatlarımızın içerisinden ayıklayacağız.”

Avcı, “İçimizde hiçbir FETÖ’cü barındırmamak için çok yoğun bir gayretli çalışmayı genel merkezimizle birlikte bu güne kadar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde zaten bunlarla ilgili bilgiler alabilirsiniz”

“YANLIŞ İHBARLAR OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ. GAYRETLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Avcı, “Bürokrasinin içerisinde Cumhurbaşkanımız’ın da dediği gibi at izinin it izine karıştığı konular görüyoruz. Herhangi bir kurumda birisine çelme takabilmek için, birisinin önünü kesebilmek için yanlış ihbarlarda bulunanların olduğunu görüyoruz. Bunlarla ilgili de çok ciddi bir takip halindeyiz. Burada yapmamız gereken vatan hainlerini devlet kademelerinden ve kendi siyasi partimiz adına söylüyorum, AK Parti kademelerinden bir şekilde sökülüp atılmasıdır. Bunu yapmak içinde elimizden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

Avcı, “AK Parti’yi sanki bu işin öznesiymiş gibi gösterenler, FETÖ ile mücadele etmekte zorunlu olan tek teşkilat AK Parti’ymiş gibi muamele edenler ve buna dışarıdan katılanlar da en az FETÖ’cüler kadar bu işe hizmet ediyorlar. Bunun da bilincinde olmaları lazım. AK Parti asla bu işin öznesi değildir. Özellikle 7 Şubat krizinden sonra AK Parti net bir tavır ortaya koymuştur. 17-25 Aralık operasyonlarından sonra da net bir şekilde bu ayıklamaları kendi teşkilatı içerisinden yapmıştır.”

“TEŞKİLATIMIZA ÇAMUR ATILMASINA FIRSAT VERMEMELİYİZ”

Avcı, “Daha önce Hikmet bey il başkanımızdı. Ben de başkan vekiliydim. O süreç içerisinde biz zaten teşkilat içerisinde bu yapıyla bağlantılı bulunan kişilere istifa etmeleri gerektiğini söylemiştik ve istifa ettirmiştik. Bütün ilçe kongrelerimizi de 17-25 Aralık operasyonlarından sonra yaptık. Bu manada da bütün sorgulamalarımızı yaparak ilçe teşkilatlarımızı kurduk. Bu teşkilata özellikle çamur atmaya çalışanlara hiç kimsenin ve hiçbir teşkilat mensubunun fırsat vermemesi gerektiğinin buradan bir kere daha altını çiziyorum”

ak-parti-rize-il-teskilati-genisletilmis-82.-danisma-toplantisi-yapildi-(1).jpg

MİLLETVEKİLİ AYAR, “BU BİR İŞGAL GİRİŞİMİDİR”

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar konuşmasında, “Geçmişte nasıl ki haçlı seferleriyle Müslüman Türk toplumu rehin almak istedilerse, nasılki 1. Dünya savaşı sonrasında ülkemizin her bir karışı işgal edildiyse aynı şekilde 15 Temmuz 40-50 yıl süren bir hazırlık sonrası Türkiye’yi işgal girişimidir. FETÖ bu girişimin sadece bir figüranıdır” dedi.

hikmet-ayar-017.jpg

MİLLETVEKİLİ BAK, “SESSİZ YIĞINLAR MEYDANLARA KOŞARAK CEVAP VERDİLER”

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, “Meydanlara koşan insanlar bizim deyimimizle sessiz yığınlardı. Yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği sessiz yığınlar. Onun çağrısıyla bu sessiz yığınlar meydanlara koşarak cevap verdiler. Biz seninle beraberiz dediler. Allah onlardan razı olsun.” 

osman-askin-bak-014.jpg

Toplantıda AK Parti Rize İl Eski Başkanı Yılmaz Katmer ve AK Parti Rize Eski Milletvekili Lütfü Çırakoğlu da selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti.

ak-parti-rize-il-teskilati-genisletilmis-82.-danisma-toplantisi-yapildi-(7).jpg