Avcı, TGRT Haber’in Konuğu Oldu VİDEO İZLE

Avcı, TGRT Haber’in Konuğu Oldu VİDEO İZLE
Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, TGRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu.

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, TGRT Haber’de yayınlanan ‘Mehmet Aydın’la Gün Biterken’ programının konuğu oldu.

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere İl Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Karavin ve Bünyamin Abdülaziz Uzun ile birlikte İstanbul’a giden Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’ye de iade-i ziyarette bulundu. Avcı, dün akşam ise TGRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu.

muhammed-avci-selim-temurci-ziyaretinde.jpg

Avcı, siyasi gündemi değerlendirdiği programda Rusya’nın tutumu, Bayırbucak Türkmenleri, Türkiye’nin dış politikası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avcı, programda, Rize’nin seçim sonuçlarını değerlendirdiği bölümde son iki seçim sonuçlarını da değerlendirdi ve 7 Haziran’da da 1 Kasım’da da birinci parti olduklarını kaydetti, MHP ve CHP’nin 7 Haziran seçiminden sonra sergilediği tavrı eleştirdi.

muhammed-avci,-tgrt-haber’in-konugu-oldu.jpg

Rize’nin seçim başarısı konusunda ise Avcı’nın değerlendirmeleri şöyle: Rize önemli bir şehir, siyaset açısından önemli bir şehir. Daha önce bir başbakanımız vardı. Mesut Yılmaz Rize’den başbakanlık yapmıştır. Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğu günden itibaren Sayın Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olması hasebiyle Rize hakikaten özel bir yere, özel bir konuma sahip. Biz ilk seçimde 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 44 oy almıştık Rize’de. Bu seçimde yüzde 76’lık bir oya sahip olduk. Rize’de artık her 4 kişiden 3’ü Ak Partili. Bu tabii bir safahatı, bir süreci bize anlatıyor. Daha önce Anavatan Partisi’nde siyaset yapmış arkadaşlarımızın pek çoğunu biz bugün artık kendi partimizde yönetici konumuna getirdik ve bizimle birlikte artık çok entegre bir hale geldiler ve bu yüzde 76’lık oyun alınmasında o arkadaşlarımızın çok ciddi bir etkisi vardır.

muhammed-avci-ak-parti-rize-il-baskani-003.jpg

Benden önce il başkanlığı yapmış olan özellikle kurucu il başkanımız Hasan Karal, daha sonra Yılmaz Katmer ve Hikmet Ayar bey dönemlerinde de çok ciddi bir mücadele ortaya kondu bu dönüşümün sağlanması için. Ve Rize son 4 seçimdir Türkiye birincisi olarak sürekli seçimde baş aktör olarak rol  alıyor. Burada önemli bir konu daha var onun da altını çizmem lazım. Rize’nin bu bağlamda dönüşmesinde Kurucu Genel Başkanımıza olan sevginin, sempatinin Rize’de hakikaten çok farklı, çok orijinal bir yeri olduğunu düşünüyorum. Ve sayın Cumhurbaşkanımızın Rize ile kurduğu bu hukuk sayesinde Rizeli hemşehrilerimizin O’na sahip çıkmak maksadıyla çok önemli bir gayret özenli bir çaba gösterdiğini görüyoruz. Ve bu yüzde 76’lık oya ulaşılmasında da en büyük pay tabiî ki Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucu genel başkanımız olması hasebiyle o dönemde genel başkanımız olarak vermiş olduğu emektir, vermiş olduğu destektir.

muhammed-avci-tgrt-haberde.jpg

BÖLÜM 1

BÖLÜM 2

BÖLÜM 3