Avcı ve Bak, Muhtarlarla Afet Sonrası Çalışmaları Değerlendirdi

Avcı ve Bak, Muhtarlarla Afet Sonrası Çalışmaları Değerlendirdi
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Fındıklı’da muhtarlarla bir araya gelerek afet sonrasında yapılan çalışmaları değerlendi.

İl Başkanı Avcı ve Milletvekili Bak, 1 Eylül’de Fındıklı’da yaşan afet sonrasında yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Fındıklı ilçesindeki köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya İl Başkanı Muhammed Avcı ve Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İlçe Başkanı Ali Süleyman Toraman, İl genel meclis üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ve İl Afet Müdürü Şakir Kurk katıldı.

avci-ve-bak-muhtarlarla-afet-sonrasi-calismalari-degerlendirdi-3.jpg

Toplantıda afet’in yaşandığı günden bu yana yapılan çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapıldı. Köy muhtarları köylerdeki çalışmalar hakkında bilgi vererek taleplerini dile getirirken, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ve İl Afet Müdürü Şakir Kurk afet kapsamında Fındıklı’da bugüne kadar hangi çalışmaları yaptıklarını ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla ilgi muhtarlara bilgi verdi. İl Başkanı Avcı ve Milletvekili Bak ise muhtarların talepleriyle ilgili notlar alarak afet sonrası yaşanan sorunların hızlı bir şekilde giderilmesi için çalışacaklarını ifade ettiler.

İl Başkanı Muhammed Avcı, son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Saha bilgimizi yenilediğimiz sorunları bizzat işin başında olan kişilerden duyduğumuz son derece verimli bir toplantı oldu. Acil çözülmesi gereken bir konu bir çözüme ulaşmıyorsa ve çok acil bir müdahale edilmesine gerekildiğine inanıyorsanız bununla ilgili bilgileri gerekirse bizlere de ulaştırın bizde valilikle görüşelim. Gerekirse bakanlıklarla görüşmeler yapalım ve çözümünü üretmeye çalışalım. Sıkıntılarımızı paylaştıktan sonra, samimiyet gösterdikten sonra burada problemlerin çok büyük bir kısmının üstesinden geliriz. Hep beraber el ele verdiğimiz sürece vatandaşlara mağduriyet yaşatmamak için elimizden bütün gayreti ortaya koyarız ve çözeriz.” Dedi.

Kurumlar arası uyumun önemine değinen İl Başkanı Avcı, “Kurumların sorunları birbirine paslamamaları sorunların çözülememesine neden oluyor. Eğer bir köyde çocuklar okullarına ulaşamıyorlarsa orda kurumların sen yapacaksın ben yapacaksın gibi bir münakaşaya girmelerini bizim kabul edebilmemiz mümkün değil. Bunu bir şekilde haletmemiz lazım. Ben katkınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

avci-ve-bak-muhtarlarla-afet-sonrasi-calismalari-degerlendirdi-2.jpg

Milletvekili Osman Aşkın Bak ise afetlerin bölgenin bir gerçeği olduğunu belirterek, “ 1 Eylülde Fındıklı’da yaşanan afet bizleri üzdü. Ama afetler bölgemizin bir gerçeği. Devlet olarak bizlerde buna müdahale ederek oluşan hasarların en kısa sürede giderilmesi için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Rize ziyaretinde de afetlere ilgili gerekli tedbirleri almak amacıyla bir toplantı yaptık. Afetlerle ilgili özellikle sahadaki koordinasyonumuzu hızlandırmamız gerekiyor. Bunu da kurumlarımız arasındaki diyalogla sağlayacağız. Fındıklı’daki afet sonrasında yaklaşık 20 milyon liralık bir hasar oluştu. Devletimiz hızlı bir şekilde bu hasarları onaracak güçtedir. Sizlerden birebir sorunları dinledik. Bu sorunların aşılması ve yaşanan hasarların bir an önce onarılması adına var gücümüzle çalışacağız. Afetten sorumlu başbakan yardımcısıyla görüşeceğiz. Bunun için randevu talebinde bulunduk.” dedi.

avci-ve-bak-muhtarlarla-afet-sonrasi-calismalari-degerlendirdi-1.jpg