Avcı'dan Maç Sonrası Açıklamalar

Avcı'dan Maç Sonrası Açıklamalar
A Mili Futbol Takımımız'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, Avusturya maçından sonra Milli takımın yanlışları ve kaleci Mert Günok ile ilgili merak edilenleri cevapladı.

A Mili Futbol Takımımız'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, Avusturya'ya 2-0 mağlup olduğumuz karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Avcı, Avusturya maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, ''Bu maçtan olumlu olumsuz çıkaracağımız dersler var'' dedi.

İlk dakikalarda yenilen gollerin önemine değinen Avcı, maç ile ilgili değerlendirmesinde, "Oyunu değerlendirecek olursak risk alarak oynadık. Portekiz maçında da aynı şeyleri denemiştik. Ancak bugün olmadı. Bir penaltı ve bir de hata olunca istediklerimiz olmadı. Risk almaya da devam ettik maç boyunca. Oyunun içinde pas trafiği yapmaya çalışıyoruz evet, ancak kanatlara ataklarımızı aktaramadık. Bundan sonra da Hollanda maçına kadar daha hazır duruma gelmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Oyunun beşinci dakikasında 2-0 mağlup duruma düşmelerinin kendilerinin dengesini bozduğunu ifade eden Avcı, ''Biz özellikle buna benzer bir sahneyi Portekiz maçının ilk 20 dakikasında yaşamıştık. Riskli bir oyun özellikle pas ile arkadan oynamak isteyen bir takım olmamız nedeniyle bu pası ağır yaparak yanlış kontroller yaptık ve peşinden 2-0 mağlup duruma düştük. Oyunda bir takım dengeler beklemediğimiz böyle skor ile bozuluyor. Ancak iyi şeyler yaptığımız da oldu'' diye konuştu.

OYUNA KÖTÜ BAŞLADIK

Oyunu değerlendirecek olursak kötü başladık. Bu senaryoyu Portekiz maçında da yaşamıştık ama gol olmamıştı. 5 dakikada 2 gol yiyince dengeler bozuldu. Oyun kurmada veya top rakipteyken dengeleri kuramadık. Zaman zaman, özellikle son 30 dakikada doğru şeyler de yaptık ama gol olmadı. Oyun içinde pas trafiği yapmaya çalışıyoruz ama aldığımız topları çok yanlış kullandık. İyilerimiz alacağız, kötülerimizi değerlendireceğiz ve 3 hafta sonrasına hazırlanacağız.

MERT İLE BAŞLAYIP TOLGA İLE DEVAM EDECEKTİK

Bizim her kalecimiz değerli. Kaleci hatası her zaman çok ön plana çıkar. Volkan 3-4 hafta yok. Bizim amacımız zaten Mert'le başlayıp, Tolga ile devam etmekti. Mert hata yaptığı için çıkmadı oyudan yani. Mert hata yaptı gol oldu, Tolga da yaptı ama olmadı. Bunlar her maç oyun içinde olan şeyler.

BU MAÇ HOLLANDA MAÇINA ÖLÇÜ OLMAZ

Hazırlanıyoruz resmi maçlara şu an. Hollanda maçı ile bu maçın mukayesesi olamaz. Rakip anlamında zaten olamaz. Avusturya bizi çok rahatsız eden, sert temas yapan bir takımdı. İnandığımız oyuncularımız ile yollarımıza devam edeceğiz. 10 maçlık bir süreç başlayacak. Bu maçlarda da dalgalanmalar, iniş-çıkışlar olacaktır ama sonuç olarak hedefimiz Dünya Kupası'na gitmek olacak.