Avni Aker'de kör dövüşü... Futbol da yok gol de...

Avni Aker'de kör dövüşü... Futbol da yok gol de...
Trabzonspor ile Galatasaray'ın Avni Aker'deki mücadelesinde futbolseverler pozisyon anlamında kısır bir maç izlerken karşılaşma golsüz sona erdi.

17. haftanın en önemli maçında dağ fare doğurdu. Trabzonspor ve Galatasaray'ın 90 dakikalık mücadelesinde futbol vasatın üstüne çıkamadı. 0-0... Maçta tek önemli pozisyon Adrian'ın Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta atmasıydı. Son dakikalarda ev sahibi takımın yoğun baskısı sonuç vermedi.

İki takımın da kontrollü başladığı maçta Olcan'ın muhteşem vuruşunu Muslera kornere çelerek golü önledi. Galatasaray ise Burak Yılmaz'la Bordo-Mavili tribünlerin yüreğini ağzına getirdi.

İkinci yarıda tablo değişmedi. Şenol Güneş, devre arasında Henrique'nin yerine Aykut'u oyuna alırken, Fatih Terim ise 62'de Amrabat ile Umut'u çıkarıp Aydın ve Yekta ile oyuna müdahale etti. Maçın son anlarında Olcan'ın yerden pasında Alanzinho ve Adrian beraber hareketlenince Trabzonspor mutlak bir golden oldu. Bordo-Mavililer'in son dakikalardaki baskısı da gol getirmedi ve karşılaşma golsüz sona erdi.

Galatasaray bu beraberlikle puanını 33'e çıkarıp liderliğini sürdürürken Trabzonspor 24 puanla 7. sıraya ulaştı.

trabzonspor-galatasaray-macina-ait-fotograflar-1.jpg

TRABZONSPOR: 0 GALATASARAY: 0

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Yunus Yıldırım xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Cem Satman xx

TRABZONSPOR: Onur xx, Serkan xx, Giray xx, Celutska xx, Emerson xx, Zokora xx, Sapara x (Alanzinho dk.73 xx), Adrian xx, Olcan xx, Halil Altıntop xx (Emre Güral dk. 90 ?), Henrique xx (Aykut dk. 46 x)

YEDEKLER: Tolga ,Volkan Şen, Ferhat, Zeki

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GALATASARAY: Muslera xxx, Eboue xx, Semih xx, Dany xx, Riera x, Hamit Altıntop x (Elmander dk. 76 x), Felipe Melo x, Selçuk İnan xx, Amrabat x (Yekta dk. 61 x), Burak Yılmaz x, Umut Bulut x (Aydın dk. 61 x)

YEDEKLER:Ufuk, Hakan Balta, Engin Baytar, Emre Çolak

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SARI KARTLAR: Adrian (Trabzonspor), Felipe Melo (Galatasaray)

trabzonspor-galatasaray-macina-ait-fotograflar-2.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

13. dakikada Umut Bulut”un hatalı geri pasında Olcan Adın’dan önce kalesini terk eden Muslera mutlak tehlikeyi önledi.

15. dakikada sağ kanattan Hamit Altıntop, Emerson'dan kurtulup içeri çevirdiği topa gelişine vuran Riera’nın şutu yandan auta çıktı.

18. dakikada Henrique’nin sağ taraftan ceza sahası dışına gönderdiği topa gelişine vuran Olcan Adın’ın şutunu kaleci Muslera kornere çeldi.

23. dakikada Amrabat’ın aşırtma pasında topal bulaşan Burak Yılmaz’ın şutu kaleci Onur’un sağından auta çıktı.

26. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışından Adrian'ın vuruşunu Muslera çeldi. Dönen topa Olcan'ın yaptığı vuruşta da Muslera başarılı bir kurtarış yaptı. Pozisyon için de ofsayt bayrağı kalktı.

trabzonspor-galatasaray-macina-ait-fotograflar-3.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

51. dakikada Amrabat’ın derinlemesine pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz’ın pas-şut karışımı vuruşu kaleci Onur’da kaldı.

56. dakikada Serkan Balcı’ın sağ taraftan yaptığı ortaya ceza sahası içindeki Adrian’ın kafa vuruşu yandan auta çıktı.

81. dakikada Olcan’ın soldan getirdiği topta Adrian ilk pozisyonda topa vuramadı. İkinci pozisyonda ise kale sahası içindeki aşırtma vuruşu üstten auta çıktı.

90. dakikada Alanzinho ceza sahası dışında sert şutu kaleci Muslera iki hamlede kontrol etti.

trabzonspor-galatasaray-macina-ait-fotograflar-4.jpg