Avrasya Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Avrasya Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi
Trabzon’da 2010 yılında vakıf üniversitesi olarak kurulan Avrasya Üniversitesi ilk mezunlarını verdi.

Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ilk mezunları verdi.

Bugün Yomra Yerleşkesinde düzenlenen diploma törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, öğrenciler ve aileler katıldı.

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-verdi-(1).jpg

Törenin açılış konuşmasını yapan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, “Üniversite kuruluşu üzerinden geçen bir üniversite için çok kısa sayılabilecek bu süre içerisinde çok hızlı bir gelişim göstererek bugün itibariyle 3 enstitüsü bünyesinde 32 yüksek lisans, 2 doktora programı, 4 fakülte ve 2 yüksekokul bünyesinde 25 lisans programı, 2 yüksekokul bünyesinde 26 ön lisans programı yanında, 4 uygulama ve araştırma merkezinin bulunduğu bir yüksek öğretim konumundadır” dedi.

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-verdi-(2).jpg

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ise, 2010 yılında diktikleri fidanların bugün meyve verdiklerini dile getirerek, “2004 yılında beri verdiğimiz mücadele sonucunda 2010 yılında kurmuş olduğumuz eğitim ve öğretime başlamış olduğumuz Avrasya Üniversitesi bugün ilk mezunları veriyor. O gün dikmiş olduğumuz fidanlarımız bugün meyve verdiler. Bize öğrencilerini emanet eden velilerimize teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-verdi-(3).jpg

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, “Bugün çok duygusal, anlamlı bir törenle beraberiz. Bugünlere kolay gelinmedi. Trabzon’un gündeminde 10-15 yıl geriye doğru gittiğimiz zaman vakıf üniversitesinin kurulmasının aslında Trabzon’un için hayal olduğu ve uzun süre gündemde kaldığı ve bugün gerçeğe dönüştüğünü güzel bir eğitim seviyesini yakaladığını görüyoruz” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödül verildikten sonra, dönem birincileri tarafından yaş kütüğüne ilk mezuniyet plaketleri çakıldı.

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-verdi-(4).jpg

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-verdi-(5).jpg

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-verdi-(6).jpg