Avrasya Üniversitesi İlk Mezunlarını Yüksek Lisans Öğrencilerinden Verdi

Avrasya Üniversitesi İlk Mezunlarını Yüksek Lisans Öğrencilerinden Verdi
Avrasya Üniversitesi kuruluşundan 3 yıl sonra ilk mezunlarını verdi.

Yüksek Lisans alanında eğitim gören 92 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını alırken, burada bir konuşma yapan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Sami Karadeniz, ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Rektör Karadeniz, üniversitenin kuruluşundan itibaren geçen 3 yıllık sürede hızlı bir gelişim gösterdiklerini ifade ederek, “Üniversite, kuruluşundan itibaren geçen üç yıllık kısa süre içinde, hızlı bir gelişim göstererek bu gün itibariyle 3 Enstitü bünyesinde 17 yüksek lisans, 1 doktora proğramı, 4 fakülte ve 2 yüksekokul bünyesinde 25 lisans proğramı, 2 meslek yüksekokulu bünyesinde 27 önlisans proğramında kayıtlı 549 yüksek lisans, bin 153 lisans ve 863 önlisans öğrencisi olmak üzere toplam 2 bin 565 öğrencinin öğrenim gördüğü bir yükseköğretim kurumu konumundadır. Avrasya Üniversitesi olarak vizyonumuz en kısa sürede bir dünya üniversitesi olmaktır. Bu vizyonun bir geriği olarak bir yandan üniversitenin teknik altyapısını oluştururken diğer yanda üniversitemizin bünyesinde bir yıldan daha uzun bir süredir devam eden Eğitim ve Eğitim Proğramlarımızı Türkiye Yükseköğretim yeterlilik çerçevesine, diğer bir söylemle Bologna sürecinin gereklerine uygun yapılandırma çalışmalarımızın ilk aşamasını geçen hafta tamamladık. Bu çalışmalar kapsamında ders planlarımızı yeniden düzenledik. Yönetmenlik ve yönergelerimizde yeni düzenlemelere gittik. Böylelikle üniversitemiz çağdaş bir üniversite olma yolunda ileri doğru çok büyük, önemli bir adım atmıştır. Bu başarıda emeği geçen mütevelli heyetimize, Akademiz ve İdari personelimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-yuksek-lisans-ogrencilerinden-verdi-4.jpg

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız da yaptığı konuşmada hedeflerinin 10 yılda öğrenci sayısını 25 bine çıkarmak olduğunu belirterek Avrasya Üniversitesi’nin Türkiye’ye mal olmuş bir üniversite olduğunu söyledi. Yıldız, üniversite olarak maddi manevi hiçbir sıkıntılarının olmadığını ifade ederek kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mezun olanlar diplomalarını protokolün elinden alırken daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek kepler havaya fırlatıldı.

Diploma töreni sırasında Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, kendisiyle aynı isim ve soyadı taşıyan Ömer Yıldız’a diplomasını vermesi ilginç görüntü oluşturdu.

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-yuksek-lisans-ogrencilerinden-verdi-1.jpg

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-yuksek-lisans-ogrencilerinden-verdi-2.jpg

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-yuksek-lisans-ogrencilerinden-verdi-3.jpg

avrasya-universitesi-ilk-mezunlarini-yuksek-lisans-ogrencilerinden-verdi-5.jpg