"Avrupa 16 Nisan’dan Sonra Sürprizlerle Karşılaşabilir”

"Avrupa 16 Nisan’dan Sonra Sürprizlerle Karşılaşabilir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, Avrupa da karşılaşabilir. Türkiye yapılanları kabullenecek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, Avrupa da karşılaşabilir. Türkiye yapılanları kabullenecek bir ülke değil. Olursa olur, olmazsa olmaz. Sorun bizden değil, Avrupa Birliği ülkelerinin bir kısmından kaynaklanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında AB ile ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu. 16 Nisan'dan sonra büyük sürprizlerin olabileceğini kaydeden Erdoğan, "Şu anda Almanya ziyareti gündemde yok. 16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, Avrupa da karşılaşabilir. Ben 15 ülkeyi dolaştım. Tüm gayretimi koydum ortaya, onlardan aynı samimiyeti görmedik. O atağımızdan sonra "Bu bir sessiz devrimdir" dediler. Liderler zirvesinden kenara attılar. Biz uzaktan seyretmeye başladık. Türkiye bunları kabullenecek bir ülke değil. Olursa olur olmazsa olmaz. Sorun bizden değil, Avrupa Birliği ülkelerinin bir kısmından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

(Caner Ünver-Derya Yetim/İHA)

Kaynak:IHA