Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Rize'de Bisiklet Turu

Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Rize'de Bisiklet Turu
Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında Rize Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde dünyada kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Rize Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Rize Belediyesinin sahilde halkın hizmetine sunmuş olduğu bisiklet yolunda Avrupa Hareketlilik haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Rize’de bu yıl düzenlenen etkinliklere katılmak üzere kente gelen Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet ve beraberindeki heyet, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’i makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Metin, Büyükelçi Marjanne de Kwaasteniet’ye Rize’nin coğrafi yapısı, iklimi ve bitki örtüsü ile ilgili bilgiler aktardı.

Karşılıklı hediyeleşme ile son bulan ziyaretin ardından Belediye Başkanı Rahmi Metin, Büyükelçi Marjanne de Kwaasteniet ve beraberindeki heyet Rize Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen Türkiye’nin Yeşil Hikayeleri İnsiyatifi isimli çalıştaya katıldı.

Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsünden Berrin Benli, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Doç. Dr. Keziban Yazıcı düzenlenen çalıştaya katılarak birer sunum gerçekleştirdi.

İki gün süreyle düzenlenen ve Rize’deki paydaş kurumlarının katılım sağladığı çalıştayda tespit edilen Rize’nin çevre konusundaki hızlı kazanım proje fikirleri Rize Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliğiyle paylaşıldı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in de bir selamlama konuşması gerçekleştirdiği çalıştayın ardından Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Büyükelçi Marjanne de Kwaasteniet ve vatandaşlar kentte bir farkındalık oluşturmak, vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek adına Rize Belediyesi sahil bisiklet yolunda bisiklet turu attı.

avrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-9.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-7.jpgrahmi-metin-022.jpggelen-hollanda-buyukelcisi-marjanne-de-kwaasteniet.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-2-001.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-4-001.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-12-001.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-6-001.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-10.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-5.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-3.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-13.jpgavrupa-hareketlilik-haftasi-kapsaminda-rize-belediyesi-tarafindan-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-8.jpg