Avrupa Squash Federasyonundan Squash Türk Milli Takımına Faır Play Ödülü

Avrupa Squash Federasyonundan Squash Türk Milli Takımına Faır Play Ödülü
12-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Finlandiya'nın Helsinki şehrinde yapılan 19 yaş altı Avrupa Squash Şampiyonasındaki disiplinli, centilmen ve sportmence davranışları tüm katılımcı takımların yetkililerin dikkatlerinden kaçmamıştı. Bu duruma duyarsız ka

- 12-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Finlandiya'nın Helsinki şehrinde yapılan 19 yaş altı Avrupa Squash Şampiyonasındaki disiplinli, centilmen ve sportmence davranışları tüm katılımcı takımların yetkililerin dikkatlerinden kaçmamıştı. Bu duruma duyarsız kalmayana Avrupa Squash Federasyonu Türk Milli Takımını Fair-Play ile ödüllendirdi.

Uluslararası Squash turnuvalarından almış olduğu puanlarla tarihinde ilk defa 19 yaş altı Avrupa Squash Şampiyonasına katılan genç milli takımımız katıldığı ilk şampiyonada çok iyi mücadele etmesinin yanında sportmenliğin karşılığını aldı. Avrupa Squash Federasyonunun da (ESF) takdirini kazanmayı başaran Milli Takımımız bunun karşılığı olarak ESF tarafından Fair- Play ile ödüllendirildi. Fair- Play ödülünü Avrupa Squash Federasyonu Teknik Direktörü Thomas Troedsson ve Finlandiya Squash Federasyon Başkanı Leo Hatjasolo Milli Takımız adına Squash Asbaşkanı Güven Karakuş'a verdi.

Fair-Play ödülünü Milli Takım adına alan Asbaşkan Güven Karakuş, yaptığı açıklamada; “Tarihimizde katıldığımız Squash’ta çok iyi mücadele ettik. Sporun bir kuralları dışına çıkmadık. Hal ve hareketlerimizle de örnek olduk. Sporcularımız pırıl pırıl çocuklar. Bu ödülü onlar sayesinde aldık. Hepsinin gözlerinden öpüyorum” diyerek duyduğu mutluluğu vurguladı.

Antrenör Hüseyin Özdamar, Burhan Atasoy yönetimindeki Squash Milli Takımını oluşturan sporcularımız Büşra Dokgöz, Nurçin Baydoğan, Cansu Bertan, Ahmet Levent Uğurlu, Bahadır Fırat, Atakan Yörükoğlu, Ergin Yörükoğlu ile birlikte Yöneticilerimiz Squash Milli Takımı Asbaşkan Güven Karakuş, Genel Sekreter Nasuh Kirit ülkemizi temsil etmişti.