Avukat Öztürk: Tüm Kadınlarımız Sadece Bir Gün Değil, Hayatın Her Anında Daima Hatırlanmalı

Avukat Öztürk: Tüm Kadınlarımız Sadece Bir Gün Değil, Hayatın Her Anında Daima Hatırlanmalı
Rize Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Zeynep Öztürk, “Şefkatini bizden esirgemeyen, yön göstericilerimiz tüm kadınlarımız sadece bir gün değil, hayatın her anında daima hatırlanmalı, el üstünde tutulmalıdır.” dedi.

Rize Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Zeynep Öztürk, her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan 'Anneler Günü'nün bu yıl 8 Mayıs Pazar günü kutlanacak olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zeynep Öztürk, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, anneliğin çocuk doğurmaktan ibaret olmadığını, yüreğinde sevgi, merhamet, şefkat barındırmayı simgelediğini ifade ederek, “Annelik, çocuk doğurmaktan ibaret değildir. ‘Anne’ sözcüğü bir doğuranı işaret etmekten ziyade yüreğinde sevgi, merhamet, şefkat barındırmayı simgelemektedir.” dedi.

Tüm kadınların Anneler Gününü kutladığı mesajında bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında oldukları gibi bundan sonra da olmaya devam edeceklerini kaydeden Avukat Zeynep Öztürk, “Hayatları boyunca, şefkatin, sevginin, merhametin adı olan tüm kadınlarımızın anneler günü kutlu olsun. Bizi doğuran annelerimiz, doğurmadan sevgisini, şefkatini bizden esirgemeyen, yön göstericilerimiz tüm kadınlarımız sadece bir gün değil, hayatın her anında daima hatırlanmalı, el üstünde tutulmalıdır. Doğurmayan fedakar tüm kadınlarımız hiçbir şekilde eksik değildir, olmayacaktır da. Tüm kadınlarımız varoluşlarından itibaren annelik iç güdüsüyle bezenmiş, toplumların ilerlemesinde en büyük katkıyı sağlamışlardır.

Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması toplum düzenimizin ön şartıdır. Zira kadınlarımız, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadır. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ mealindeki hadise yürekten inanarak bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Av. Zeynep Öztürk, mesajında ayrıca, Rize Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan tüm kadınlarımıza haklarının temin edildiği, daha eşitlikçi bir yaşam düzeninin sağlanması temennilerimizle; doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen annelerimizin, anneler gününü kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

rize-barosu-kadin-ve-cocuk-haklari-komisyonu-baskani-avukat-zeynep-ozturk.jpg