Avukat Sancaktutan Güneysu Belediyesi İçin Başvuruda Bulundu

Avukat Sancaktutan Güneysu Belediyesi İçin Başvuruda Bulundu
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şube Başkanı Av. Ali Rıza Sancaktutan, AK Parti'den Güneysu Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusunu yaptı.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şube Başkanı, Rize Baro Başkan Yardımcısı ve Rize Belediyesi Meclis Üyesi Av. Ali Rıza Sancaktutan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri için AK Parti’den Güneysu Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunu Güneysu İlçe Başkanlığına yaptı.

Güneysu İlçe Başkanlığına gelerek aday adaylığı başvuru dosyasını İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı’ya teslim eden Avukat Sancaktutan’ı Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ve meslektaşları yalnız bırakmadı.

ali-riza-sancaktutan-guneysu-velediye-baskan-aday-adayligi-basvurusunu-yapti-(1).jpgali-riza-sancaktutan-guneysu-velediye-baskan-aday-adayligi-basvurusunu-yapti-(2).jpg

KENDİ İFADESİYLE AVUKAT ALİ RIZA SANCAKTUTAN KİMDİR?

ali-riza-sancaktutan-002.jpg

1974 yılında Rize-Güneysu'da doğdum. İlkokulu köyümde orta ve liseyi Güneysu İmam Hatip Lisesinde okudum. 1999 Yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Avukatlık stajımı İstanbul Barosunda yaptıktan sonra 2001 yılında kısa dönem olarak askerlik görevimi yaptım. 2002-2003 yılları arasında 1 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Hukuk müşavirliğinde avukatlık yaptım. 2003 yılında istifa ederek memleketim Rize'ye döndüm, aynı yıl evlendim . 2003 yılından itibaren de Rize de Serbest avukatlık yapmaktayım. Aynı zamanda Uzman Arabulucu avukat olarak arabuluculuk faaliyetinde bulunmaktayım. 10 ve 13 yaşlarında iki evlat sahibiyim.

SİYASİ GÖREVLERİM:

2001-2003 yılları arasında AK PARTİ İstanbul İl Gençlik Kolları Kurucu Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundum. 2004-2014 yılları arasında 2 dönem AK PARTİ Güneysu İl Genel Meclis Üyeliği yaptım. 2014'te Rize Belediyesi Meclis Üyesi seçildim halen bu görevim devam etmektedir. Meclis Üyeliği yaptığım bu süre içinde 4 yıl Daimi Encümenlik ve 5 yıldır da İmar Komisyonu Üyeliği yapmaktayım. Ayrıca Mart 2015'ten Kasım 2017 tarihine kadar Ak PARTİ Rize İnsan Hakları Birim Başkanlığı görevinde bulundum.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI GÖREVLERİM:

Üniversite yıllarımda Milli Gençlik Vakfı Fakülte yönetiminde bulundum. 1999 yılından sonra Beyoğlu Milli Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundum. 2014-2017 yılları arasında Güneysu İmam Hatim Mezunları ve Mensupları Derneği (GÜNİMDER) Başkanlığı görevi yaptım. 2015 yılından itibaren Hukuki Araştırmalar Rize Şube Başkanlığı görevini ifa etmekteyim. Aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Rize Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesiyim. Ekim 2018 tarihinden itibaren de Rize Baro Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktayım.