'Ayafosya'da Bayram Namazı' Önerisi

'Ayafosya'da Bayram Namazı' Önerisi
Trabzon'daki Sümela Manastırı'nda ayin yapılmasını eleştiren Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Ramazan Bayramı namazı için Ayasofya Camii'nin bir günlüğüne ibadete açılmasını istedi.

 BBP'den 1 Günlük İbadet İsteği...

BBP İl Başkanı Bayram Karacan, beraberindeki parti ilçe başkanlarıyla birlikte Ayasofya Camii önünde basın açıklaması yaptı. BBP olarak her türlü inancın özgürce yaşanması gerektiğine inanıp, desteklediklerini kaydeden Karacan, "En temel insani haklardan biri de dinsel inançların hiçbir baskı ve yasak olmadan yaşanmasıdır. Bu manada ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın mensubu oldukları dini inançlarını ve o inançlara ait ibadet ve ritüellerini yerine getirmelerinin destekçisiyiz" dedi.

Van'daki Ahtamar Kilisesi'nin cemaati olmadığı halde restore edilerek açılış yapıldığını anlatan Karacan, "Şimdi de yine cemaati de olmadığı halde zaten asıl görevi Ortodoks din adamı yetiştirmek olan Sümela Manastırı'nın bir günlüğüne bile olsa ibadet açılmasına anlam veremiyoruz. Bir yerlere şirin gözükmek ve bir yerlere yalpalanmak adına yapılan bu icraatların millet vicdanını kanattığını ve bir gün yapılan bu işlerin karşılarına mutlaka çıkacağını kendilerine hatırlatmak istiyoruz. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethiyle birlikte camiye çevrilen Ayasofya'nın, yüzde 98'i Müslüman olan ülkemizin vatandaşlarının özlemini gidermek adına önümüzdeki Ramazan Bayramı için bir günlüğüne de olsa ibadete açılmasını istiyoruz" diye konuştu.