Ayaklarıyla Motosiklet Süren Maganda Yakalandı

Ayaklarıyla Motosiklet Süren Maganda Yakalandı
İstanbul E-5 karayolu Kozyatağı mevkiinde trafik magandası, ellerini direksiyondan çekerek motosikleti ayaklarıyla kullandı.

İstanbul E-5 karayolu Kozyatağı mevkiinde trafik magandası, ellerini direksiyondan çekerek motosikleti ayaklarıyla kullandı. Maganda ve arkadaşı sivil trafik ekiplerince yakalandı.

E-5 karayolu Kozyatağı mevkiinde motosikletli maganda, arkadaşıyla birlikte yola çıkarak metrelerce tek teker üstünde gitmişti. Çevredeki sürücülerin güvenliğini hiçe sayan maganda, bir süre sonra akan trafikte ellerini direksiyondan çekerek ayaklarıyla motosiklet kullanmıştı. Hem kendi hem de sürücülerin canını tehlikeye atarak trafikte terör estiren maganda o anları kaydedip bir de sosyal medyada yayınladı. Görüntülerin medyaya yansımasının ardından harekete geçen İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliğine bağlı ekipler, görüntüleri inceledi. Yapılan incelemede eşkalin O.M. adlı şahsa ait olduğu tespit edildi. Magandanın adresine giden ekipler, O.M.'yi ve birlikte motosiklet sürdüğü A.C.K.'yı evinde gözaltına aldı.

EHLİYETİNE EL KONULARAK PARA CEZASI KESİLDİ

Gözaltına alınmalarının ardından Sivil Trafik ekipleri tarafından şubeye götürülen magandaların ifadeleri alındı. Ehliyetine el konulan O.M.'ye "trafiği tehlikeye düşürmek" ve "tehlikeli şerit değiştirmek" suçlarından 343 lira, A.C.K.'ya ise "sürücü belgesiz olarak araç kullanmak" suçundan 2 bin 18 lira para cezası kesildi. Para cezası kesilen magandalardan O.M.'nin ise ehliyetine el konuldu. İşlemleri tamamlanan magandalar, Kadıköy Göztepe Polis Merkezine sevk edildi.

Öte yandan kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare edenler, Türk Ceza Kanununun 179/2 maddesine göre "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor.

(Doğan Can Cesur/İHA)

Kaynak:IHA