Ayar, Bombalayanları Bombaladı!

Ayar, Bombalayanları Bombaladı!
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun adaylığı ile ilgili açıklamada bulunurken Ak Parti’nin ithal aday getirdiğini ifade edenlerin ithal aday yarışına girdiklerini söyledi.

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Rize’ye gelişini Türkiye’de yaşanan gelişmelerden dolayı bekletmek zorunda kaldıklarını, gelecek haftanın ortasından sonra düzenleyecekleri ve İlçe Adaylarının da katılacağı aday tanıtım toplantısında Rize Belediye başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın da bu zaman dilimi içerisinde Rize’ye geleceğini vurguladı.

Ayar, bu sabah Çay TV’de Togay Muratoğlu’nun hazırlayıp sunduğu programa konuk olurken Rize siyaset gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti’nin Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Rize’ye geleceği tarih ile ilgili bilgiler veren Ayar, Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun adaylığı ve Ak Parti’nin adayı dolayısıyla bir bardak suda fırtınalar koparanların dışarıdan aday getirmeleriyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Rize Belediye Başkan Adayı Sayın Reşat Kasap’ın Rize’ye geliş meselesinin sürekli olarak dillendirildiğini ve çeşitli spekülasyonlar yapıldığını kaydeden Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, “Bu olay tamamıyla il teşkilatımızın uhdesindedir. İlçe adaylarımızla birlikte yapacağımız tanıtım programına davet etmek üzere adayımızın Rize’ye gelişini beklettik. Türkiye de yaşanan gelişmeler bu sürecin uzamasına neden oldu. Muhtemelen önümüzdeki hafta yapacağımız aday tanıtım toplantısıyla birlikte Reşat hocamızı Rize’ye davet ederek çalışmalara başlayacağız inşallah.” dedi.

togay-muratoglu-hikmet-ayar.jpg

Dışardan aday istemeyenler dışardan aday getirme yarışına girdiler

Yaşanan bu sürecin ardından muhalefetin, sanki Rizeliler böyle düşünüyormuşçasına bir bardak suda fırtına koparmalarını enteresan olarak niteleyen Ayar; “Kendi adayları henüz Rize’de olmayan siyasilerin sokakta AK Partinin adayı niye gecikti diye yaygara yapması abesle iştigalden başka bir şey olamaz. Bir hafta önce dışardan aday istemeyenlerin bugün dışardan aday getirme yarışına girdiklerini hemşerilerimiz dikkatle takip etmektedirler. YSK’nın seçim ve propaganda takvimi ortadayken koparılmaya çalışılan fırtınanın Rizeli hemşerilerimiz tarafından iyi algılandığını müşahede ediyoruz. Dedikodu ve ilkesizlik üzerine kurulu siyasete milletin prim vereceğini zannedenler sandıkta gerekli cevabı alacakladır. AK Parti adayıyla ilgili oluşturulmaya çalışılan bu algı tamamen sunidir. Olay Rize İl Teşkilatının kontrolündedir ve teşkilatımız bu konuda gerekli çalışmalarını tamamlayarak propagandanın startını verecektir. Teşkilatımız siyasi kibir ve gösterişten uzak tribünlere oynamadan hedefe yani Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağına yakışır bir seçim sonucuna varmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ne kadar hazırlıklı olduğumuzu da önümüzdeki günlerde herkese göstereceğiz.” diye konuştu.

Koalisyon tutmaz

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun adaylığı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Ayar, Rize’de AK Parti karşısında pek çok siyasi partinin toplama bir koalisyonla bir araya gelmeye çalıştığını ifade ederek; “Bir Rize Belediye Başkan Adayının kendisine rakip olarak Başbakanımızı görmesi,  ben Başbakana rakip olmaya gidiyorum diyerek seçim çalışmalarına başlaması ve muhalefetin ortak adayı olarak kendini lanse etmesi gözlerden kaçmamalıdır. Bu durum Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye isteyen zihniyetin Rize’deki tezahürüdür.” şeklinde konuştu.