Ayar Her İki Tarafa da Teşekkür Etti

Ayar Her İki Tarafa da Teşekkür Etti
AK Parti Rize milletvekili Hikmet Ayar Çayeli bakır işletmelerindeki grevin sona ermesi ve anlaşmanın sağlanmasından dolayı işçilere ve işletme yöneticilerine teşekkür etti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve Çayeli Bakır İşletmesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlığın ve alınan grev kararın sadece çalışan ve işvereni ilgilendirmediğini belirten Ayar, “Sadece çalışanı veya sadece şirketi ilgilendiren bir olay değil. Rize’nin ekonomisine katkı veren bir işletemeden ve onun çalışanlarından bahsediyoruz.  Onun için bizimde Rize milletvekili olarak bu olaya kayıtsız kalmamız mümkün değil diye düşündük. Sayın genel müdür Anderson  ve  Sendika temsilcilerine ‘biz sizlere yardımcı  olmak istiyoruz’ dedik. Bir miktarda yardımımız oldu. “ ifadelerini kullandı.

hikmet-ayar-016.jpg

Hem İşçi temsilcisi hem de şirket yetkilileriyle görüştüklerini belirten Ayar, “Sonuç itibariyle katkımız olup da bu iş tatlıya bağlandıysa kendimizi mutlu addederiz. Özellikle işçi kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten özveride bulunmuşlar. Şirketlerine sahip çıkmışlardır. Şirket işlerin iyi gittiği,  bakır fiyatlarının iyi olduğu dönemlerde çalışanlara sözleşmeyle refah payının verildiğini hem  işçilerimiz hem de şirket yetkilileri söyledi. Şimdi de bakır fiyatlarının düşük olduğu bu dönemde çalışanlar şirketine sahip çıktı. 3 yıllığına fedakârlık istenmişti, 1.5 yıllığına sözleşme imzalandı. Bizim de bunda katkımız oldu. Neticede çalışanlar bu fedakârlığı yapmasa bu sonuç alınmazdı. Bütün çalışanlara böylesine bir krizin önlenmesinde katkı verdikleri için teşekkür ediyoruz.  Yine Çayeli bakırın buradaki yetkililerine de teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu