Ayar: “Mevcut Sistemde Her 10 Yılda Bir Müdahale Oldu”

Ayar: “Mevcut Sistemde Her 10 Yılda Bir Müdahale Oldu”
AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anayasa değişikliği halk oylaması için Rize şehir merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etmeye devam ediyor.

Mevcut hükümet sisteminin vesayet ve oligarşik bürokrasinin etkisine açık bir yapıda olduğunu ifade eden AK Parti Rize Milletvekili Hikmet  Ayar, milli iradeyle göreve gelmiş iktidarın her 10 yılda bir vesayet kurumları aracılığıyla müdahaleye uğradığını ifade ederek, “Mevcut sistem madem o kadar iyiydi neden her 10 yılda bir darbelere, muhtıralara ve müdahalelere maruz kaldı?” dedi.

Ayar, en son müdahale girişiminin 15 Temmuz’da yaşandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milletin dik duruşuyla bu müdahalenin savuşturulduğunu belirtti.

hikmet-ayar-rizede-(5).jpg

“10 YILDA BİR MİLLİ İRADEYE MÜDAHALE OLDU”

Ayar, “Mevcut sistemin iyi olduğunu savunanlar neden her 10 yılda bir darbelere, muhtıralara, müdahalelere maruz kaldığını açıklayamıyorlar. Ülkemizdeki mevcut sistem istikrar üretmiyor. Liderlerin duruşları sayesinde istikrar ve güven ortamı sağlanıyor. Menderes, Özal ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunun en büyük örnekleridir.” dedi.

“MEVCUT SİSTEMDE 24 GÜNLÜK HÜKÜMETLER BİLE KURULDU”

Ayar, “Ülkemiz çok partili sisteme geçtiğin bu güne dek 48 hükümet kuruldu. Bunların arasında 24 günlükten 5 aylık hükümetlere kadar kısa ömürlü birçok dönem yaşanmıştır. Böyle bir ortamda kalkınmanın olması beklenemez. Yatırımcı için güven ortamı oluşturulamaz” diye konuştu.

hikmet-ayar-rizede-(3).jpg

“YENİ SİSTEM GÜVEN ORTAMI SAĞLAYIP YATIRIMA VE KALKINMAYA ZEMİN HAZIRLAYACAK”

AK Parti’nin seçildiği günden bu yana ülkedeki yatırım miktarını katlayarak arttırdığını belirten Ayar, “AK Parti hükümetlerinden önce ülkemizdeki yıllık ortalama yatırım 1 milyar dolardı. Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın lider duruşu sayesinde bu rakamı 23 milyar dolara kadar yükselttik. Bu sistemin değil liderliğin getirdiği bir sonuçtur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kendiliğinden bu ortamı oluşturacak.” dedi.

hikmet-ayar-rizede-(4).jpghikmet-ayar-rizede-(2).jpghikmet-ayar-rizede-(1).jpg