Ayar: Sonuçlar Belirleyici Değil!

Ayar: Sonuçlar Belirleyici Değil!
AK Parti Rize İl başkanı Hikmet Ayar, Temayül sonuçlarının belirleyici değil, yol gösterici olduğunu söyledi

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, parti genel merkezince il teşkilatlarında uygulanan temayül yoklamalarının milletvekili adaylarını belirlemede bir kriter sayılmadığını söyledi. Ayar, “Temayül yoklamalarında ortaya çıkan sonuçlar adayları belirleyici değil, yol göstericidir” dedi.

Ayar, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren yoğun bir program çerçevesinde çalıştıklarını ifade ederek, “12 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler öncesi çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. 17 milletvekili aday adayı ile Rize tarihinde hiçbir siyasi partiye nasip olmamış bir sayıya ulaştık. Bu AK Parti teşkilatı için çok sevindirici bir durumdur.” dedi.

ak-parti.20110325132045..jpg

Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan Temayül yoklamasını da değerlendiren Ayar, “15 milletvekili aday adayımızın katıldığı bu yoklamada adayların aldıkları oy sayısı birbirlerine çok yakın. Temayül, aday adayı belirlemede bir kriter değildir. Teşkilat temayül yoklaması aday belirleyici değil, yol göstericidir. Bunu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da böyle söylüyor.” diye konuştu.

Ayar, Rize'yi ortak akılla yönetmek istediklerini belirterek şunları söyledi: ''Sivil toplum örgütleri siyasi partilerin geçmişten günümüze Rize için büyük hizmetleri olmuştur. Bundan böyle de bu birliktelik alınacak hizmetler için devam etmelidir. Bütün siyasi partiler Rize için birlikte proje üretmelidir. Bütün siyasi partileri Rize için birlikte siyaset yapmaya çağırıyoruz. Siyaset yapan CHP, MHP, SP bütün farklı siyasi partili kardeşlerimizi iktidar partisinde birlikte siyasete davet ediyoruz. Rize için birlikteliğe ihtiyaç var. Bize katılsınlar demiyorum, hizmetler için ortak akılla siyaset yapalım diyorum''