Ayar: “Yasama ve Yürütme Sandıkta Ayrılacak”

Ayar: “Yasama ve Yürütme Sandıkta Ayrılacak”
AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, “Yasama ile yürütme sandıkta milletin kararıyla ayrılacak. Meclisi de hükümeti de millet doğrudan seçiyor. Güçler ayrılığı netleşiyor.“ dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Rize şehir merkezi ve Güneysu ilçesinde vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, yeni hükümet sisteminin neler getirdiği ile ilgili vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

img_4112-001.jpg

5 YILLIK KESİNTİSİZ İSTİKRAR DÖNEMLERİ

Ayar, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi istikrarlı hükümetler getirecek. Güvenoyunu sandıkta bizzat millet verecek. Geçmişte olduğu gibi ortalama 1 buçuk yıl süren hükümetler dönemi kapanıyor. 5 yıllık kesintisiz istikrar dönemleri geliyor.” dedi.

img_4113.jpg

MECLİSİN DENETİM VE TEMSİL GÜCÜ ARTIYOR

Ayar, “Meclis asıl işi olan kanun yapma ve çıkarmaya odaklanacak. Millet adına Cumhurbaşkanını ve hükümeti de denetleyecek. Ülkenin artan nüfusu neticesinde mecliste temsil daha fazla sağlanacak.” diye konuştu.

GÜÇLER AYRILIĞI NETLEŞECEK

Ayar, “Mevcut sistemde hükümet sıralarında herhangi bir bakan olmadığı takdirde kanun yapmak bir tarafa yasalar bile görüşülemiyor. Yeni sistemde yasama yürütme birbirinden tamamen ayrılıyor. Bakanlar milletvekili olmadığı için mecliste bulunamayacaklar. Millet doğrudan meclisi ve hükümeti kendisi seçecek. Böylelikle güçler ayrılığı daha da netleşecek.” şeklinde konuştu.

img_4114.jpg

img_4115.jpg

img_4116.jpg

img_4111.jpg