Ayar: Yerel Seçimleri Değerlendirdi

Ayar: Yerel Seçimleri Değerlendirdi
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 30 Mart 2014 yerel Seçimlerinde Rize'deki seçim sonuçlarını değerlendirdi. İşte başkan Ayar'ın seçim sonuçları değerlendirmesi:

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Çay TV ekranlarında seçim sonrası değerlendirmelerde bulundu. Çay TV ekranlarında Togay Muradaoğlu'nun  sunduğu  "Çayda Sabah" programının konuğu olan Hikmet  Ayar, 2014 yerel seçimlerinde alınan sonuçları değerlendirdi.

Yönetim kurulu, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla bir araya gelerek seçim değerlendirmesinde bulunduklarını belirten Ayar, "Gece 11'de seçim değerlendirmelerine başladık. Rize'de çok güzel bir sonuç aldık. Biz başarılardan çok nerelerde eksiklerimiz var onları masaya yatıran bir teşkilatız." dedi.

Ayar, iller arasında en çok oyu Rize'nin almasını istediklerini bunu da yüzde 67.85'lik oy oranı ile başardıklarını, buna rağmen bu sonucu küçümsemek isteyenlerin olduğunu belirterek şunları söyledi: En çok oyu alan il Rize olsun istedik. Ve iller arasında en çok oyu alan il Rize oldu. İl genel meclisi itibari ile en yüksek oyu alan il Rize mi onu bilmiyoruz. Muhtemelen o da Rize olabilir.

Demagoji siyasetine bir cevap oldu

Bu seçimlerde demagoji siyaseti ile ortaya bir şey çıkmayacağını herkesin anladığını ifade eden Ayar, "Demagoji dönemi sayın başbakanımızın siyasete girişiyle son bulmuştu. Ama hala bunu hortlatmaya çalışanlar var. İnşallah bu seçimlerde ona bir cevap olur diye düşünüyorum. Bundan sonra siyasetin hizmetler üzerinde yapılması en büyük dileğimdir.

10 numara projeleri değerlendiren Ayar, "Şu anki sunduğumuz projelerin bir kısmı kısa zamanda gerçekleştireceğimiz projelerdir. Bir bölümü de 5 yıl sonunda gerçekleştireceğimiz projelerdir. Bazı  projelerimiz için de  gerçekleştirme yolunda adımlar atılıp altyapı çalışmaları yapılacaktır. Buda belki 5 yılı geçebilir.  Bu dönem daha önce başaramadığımız bir şeyi de yapmak istiyorum. Belediyeler arasında belli konularda işbirliği sağlamak sureti ile imkanları daha rantabl kullanmayı ortaya koyabiliriz."

togay-muratoglu-hikmet-ayar.20140402184047.jpg

Kalkandere'de oy oranımız artmıştır

Rize'de kaybedilen tek yer olan Kalkandere'deki sonuçları değerlendiren Ayar, burada geçen yerel seçimlere oranla oylarını bir puan arttırdıklarını fakat AK Parti'nin adayı karşısında bir cephe oluştuğunu bundan dolayı bu sonuçların alındığını belirterek; "Kalkandere'de 20 yıllık bir belediye başkanımız vardır. 2009'dan günümüze kadar verilen destek de artmıştı. Ama demek ki orada 20 yıllık sürede kendisine karşı cephe oluşmuş. Bugün itibari ile o cephe birleşebilmiş. Geçmiş dönemde de aynı kişiler vardı. Ama ayrı  ayrı  partilerde direniyorlardı. Bugün birleştiler bu birleşmeden de bu sonuç çıktı. Yani biz orda bir önceki seçime göre daha az oy almadık."  şeklinde konuştu.

Kendirli bizi çok mutlu etti

İlçelerdeki seçim sonuçlarını değerlendiren Ayar, Kendirli'yi 2009 seçimlerinde yüzde 48 oranında bir oy alıp kaybettiklerini bu seçimlerde de alınan yüzde 64'lük oy oranının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek; "Kendirli'deki yüzde 64'lük bir rakam bizi çok mutlu  etti. Kendirli'de yüzde 62'leri anketlerde yakalamıştık. Söylediğimizde de kimseyi inandıramamıştık. Hamdolsun ki Kendirli'deki sonuç bizi çok memnun etmiştir. Başbakanımız da Kendirli'ye oldum olası çok önem vermiştir.

Çayeli'nde 5 Puanlık Yanılmam Var

Rakip partilerin Fındıklı'yı almak için her şeyi yaptıklarını ifade eden Ayar Fındıklı'da oylarını 2004 ve 2009 seçimlerine oranla arttırarak kazandıklarını, Çayeli'nde alınan oy oranının beklenenin 5 puan altında olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Fındıklıyı almak için her şeyi yaptılar ama Fındıklı'da 2004 ve 2009'daki oy oranımız üstende bir oy alarak kazandık. Çamlıhemşin'de aldığımız sonuç oransal olarak biraz daha bizi düşünüyor ama bağımsız aday ve CHP'nin toplam oyundan daha fazla oy aldık. Pazar ve Ardeşen'de beklediğimiz sonuçları aldık zaten. Çayeli'nde 5 puanlık bir yanılmam var. Ben yüzde 60 bekliyordum ama sonuç 5 puan aşağıda oldu. Güneysu her zaman 80'in üzerinde. Beldeler arasında en yüksek oyu Büyükköy beldesinde 80.95'le aldık. "  

Milli İradeyi kimseye çaldırmayacağız

AK Parti Hükümetinin yolsuzluklarla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele ederek bugünlere geldiğini hatırlatan Ayar; "Memleketimizde geçmişten günümüze çok yolsuzluklar yapılmıştır. AK Parti hükümeti yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele ederek bugünlere gelmiştir ve bundan sonra da bu mücadelesi devam edecektir. Ama en büyük yolsuzluk milli irade hırsızlığıdır.  Sayın başbakanımızın en büyük hedefi bu yolsuzluğa karşı mücadele vermektir. Milli iradeyi kimseye çaldırmayacağız. Milli irade yolsuzluğunu kimseye yaptırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Tüm Rize halkına kendilerine verdikleri bu coşkulu destekten dolayı şükranlarını sunan Ayar son olarak şunları söyledi: Sayın başbakanım ve partim adına teşekkürlerimi biz kez daha ifade etme gereği duyuyorum. Ayrıca teşkilatıma teşekkür ediyorum. Bunların yanı sıra seçimde görev yapan tüm kamu görevlilerine de teşekkür ediyorum. Mitin ve seçim çalışmaları esnasında verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özrümü tekrar etmek istiyorum.