Ayar'dan Seçim Açıklamaları

Ayar'dan Seçim Açıklamaları
Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, seçim süreci ve adaylık ücretleriyle ilgili basın açıklaması düzenledi.

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar beraberinde İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yerel seçimler öncesi aday adaylık süreciyle ve aday adaylığı başvuru ücretleriyle  ilgili açıklamada bulunan Başkan Ayar, daha sonra basın mensuplarının konu hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

hikmet-ayar-basin-toplantisinda-1.jpg

AK PARTİ HİÇBİR ŞEKİLDE GERGİNLİK ÜRETMEYECEK

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Ak Parti’nin belirlediği aday adaylığı müracaat takvimi ve süreç safahatı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Rize İl Başkanlığı olarak seçim sürecinin son derece demokratik bir ortamda geçmesini Rize’nin menfaatine uygun düşecek bir şekilde sürmesini ve nihayete ermesini temenni etmekte olduklarını ifade ederek, “Ak Parti süreç boyunca hiçbir şekilde gerginlik üretmeyecek ve tamamıyla demokratik kültürün gereklerine icabet edecek şekilde sürece katkı verecektir. AK Parti herkesin fikirlerini özgürce beyan edebildiği uzlaşmacı çoğulcu ve nitelikli bir siyaset zemininin oluşmasına tüm teşkilat kademeleriyle birlikte yardımcı olacaktır.” dedi.

AK PARTİ’YE MÜRACAATLAR 1 EKİMDE BAŞLADI 1 KASIMDA SONA ERECEK

hikmet-ayar.20131007130809.jpgAk Parti’ye aday adayları müracaatlarının 1 Ekim 2013 tarihinde başladığını ve  1 Kasım 2013 tarihine kadar müracaatların alınacağını kaydeden Başkan Ayar başvuruların hafta sonları da dahil olmak üzere il ve ilçe teşkilatları tarafında kabul edileceğini ifade ederek şunları kaydetti: Beldeler de dahil olmak üzere tüm belediye başkan aday adaylığı müracaatları il başkanlığımıza yapılacaktır. İl belediye başkan aday adayları genel merkezimizde de adaylık müracaatlarını gerçekleştirebilir. Belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği müracaatları ise ilgili ilçe başkanlıklarımıza yapılacaktır. Adaylık müracaatları il ve ilçe başkanlıklarımızda hazır bulunan aday adayı müracaat formunun doldurulması ve alındı belgesinin aday adayı tarafından alımı ile son bulacaktır. Aday adaylığına müracaat edecek kişilerin partimiz üyesi olması zorunlu değildir. Tüm aday adaylarının ilgili kanunda öngörülen şartlara haiz olması ise zorunludur. Kanuni şartları taşımayanlar parti disiplin kurulu ile partiden ihraç edilenler, ihraç kararı gerektiren bir fiil nedeniyle işten el çektirilenler partimizden aday adayı olamayacaklardır. Ayrıca partimizin milletvekillerinin, il ve ilçe başkanlarının birinci ve ikinci derecedeki akrabaları, akrabalık bağı taşıdıkları milletvekillerinin il ve ilçe başkanlarının seçim bölgelerinde aday adayı olamayacaklardır.

hikmet-ayar-basin-toplantisinda-5.jpg

PARTİDE KİMLERİN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR

Başkan Ayar, aday adaylığı başvurusunda bulunacaklardan istifa etmesi gereken parti yönetim kademelerini ise şöyle açıkladı:

İl, ilçe, belde başkanı ve yönetim kurulu asil ve yedek üyeler kadın ve gençlik kolları dahil.
Disiplin ve demokrasi hakem kurulu asil ve yedek üyeleri
Halen belediye başkanı, belediye ve il genel meclis üyesi olarak görev yapmakta olanlardan aday olmayı isteyenlerin istifası ise gerekmemektedir.

Ayar son olarak “Şimdiden sürecin partimize ilimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu ülke için, bu şehir için bende varım diyen tüm aday adaylarımıza çıktıkları bu kutlu yolda başarı dileklerimi bildiriyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” Diyerek basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

hikmet-ayar-basin-toplantisinda-2.20131007120812.jpg

AK PARTİ ADAY ADAYLIĞI ÜCRETLERİ

Adaylık ücretleri ile ilgili sorulan adaylık ücretleri ne kadardır şeklindeki soruya Ayar, İl Belediye başkanlığı için 3 Bin TL., İlçe Belediye başkanlığı için 750 TL., Belde Belediye Başkanlıkları ve Meclis üyelikleri için 400 TL.  ücret belirlendiğini ifade ederek kadın aday adayları ve engelli aday adayları için özel indirim uygulanacağını belirterek kadın adayların bu fiyatlardan yüzde 50, engelli adayların ise yüzde 75 oranında faydalanacağını söyledi.
Mevcut belediye başkanlarının bırakmaya veya devam etmeye hakları olduğunu kaydeden Ayar, “Şu ana kadar herhangi bir ilçe veya belde başkanlarından ben daha devam etmeyeceğim şeklinde br başvuru yoktur.” dedi.

REKOR OYLA RİZE VE İLÇELERLE BERABER BELDE BELEDİYELERİ KAZANACAĞIZ

Aday adaylığı sürecinde Genel Merkezin yoklaması, kamuoyu yoklaması ve temayül yoklamalarının önemli olduğunu ifade eden Ayar, tüm değerlendirmelerin ardından Ak Partiye en çok oyu kazandıracak aday adayının aday olarak gösterileceğini ifade etti.
Rize’de tüm belediyeleri kazanacak durumda olduklarını sözlerine ekleyen Ayar, hedeflerinin Başbakan Erdoğan’ın evinde tüm belediyeleri ülke genelinden daha fazla oy alarak rekor bir oyla kazanmak olduğunu ifade ederek bunu başaracaklarının altını çizdi.
“Son yerel seçimlerde oy oranlarının Ak Parti’nin genel seçimlerdeki oy oranlarının altında kalan belediye başkanlarının aday gösterilmesi söz konusu olacak mı” şeklindeki soruya Ayar, Geçmiş seçimlerde elde edilen oy oranlarına bakarak konuşmamak gerekiyor. Şu anki durumu değerlendirmek gerekiyor. Ulusal basında çıkan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı devam edecek yönündeki haber gerçeği yansıtmamakla beraber bu yönde Genel Merkezin açıkladığı bir karar bulunmuyor.

HİKMET AYAR ADAY ADAYI OLACAK MI?

hikmet-ayar-1.20131007130722.jpg

Ayar, “kendisinin aday adayı veya İl yönetiminden aday adayı olacak kişiler var mı? Şeklindeki soruya ise teşkilat olarak ben yokum yada ben varım pozisyonunda olmadıklarını ifade ederek kendisinin de bu pozisyonda olmadığını ve olmayacağını da ifade ederek kendisine il başkanlığı görevinin verildiğini ve bunu en güzel şekilde ifa etmenin peşinde olduğunu kaydederek bugün için kendisinin aday olmayacağını ifade ederek “Arkadaşlarımızın her birinin aday adayı olmaya hakları olmakla beraber genel merkezden bize söylenen şudur: Bizden esas kim nerede en çok faydalı olacaksa orada değerlendirilecektir. Bugün için bu arkadaşlarımızdan aday adayları olabilirde olmayabilirde.” Şeklinde cevapladı.

AK PARTİ’YE KARŞI YAPILAN BLOK ÇALIŞMALARI HALKIMIZ AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRMIŞTIR

“Ak Parti’ye karşı önceki seçimlerde blok hareket yapılmıştı bu seçimde aynı şekilde blok hareket yapılacağını düşünüyor musunuz?” Şeklindeki soruya ise Ayar, Ak Parti’ye karşı Rize’de blok hareket yapılacağı yönünde kendilerinin de duyumlar aldıklarını kaydeden Başkan Ayar, önceki seçimlerde de Ak Parti’ye karşı yapılan blok harekette Ak Parti en düşük yüzde 50 oy oranında almıştır. Halkımız Ak Parti’ye karşı yapılan blok hareketleri desteklememekle beraber seçimde en ağır şekilde onları cezalandırmıştır.” diye cevap verdi.

hikmet-ayar-basin-toplantisinda-3.jpg

HALİL BAKIRCI’NIN YAPTIKLARI YETERLİ MİDİR?

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın Rize’de yaptıklarının yeterli olup olmadığı şeklindeki soruyu da cevaplandıran Ayar konu hakkında şunları kaydetti: Halil Bakırcı Bey 1. Dönemde ve 2. Dönemde yaptıkları birbirini tamamlayan işlerdir. Mesela bizim bulunduğumuz bu alan 10 yıl önce neydi şimdi ne oldu. İlk dönemde yaptıklarının üzerine 2. Dönemde ilaveler eklemiştir. Üçüncü dönem kendisi veya bir başkası devam ederse bunların üzerine ilaveler yapacaktır. O eksik yapmıştır. Gelen şunu yapacaktır demek çok doğru olmaz. Rize olarak Halil Bakırcı Beyden fazlasıyla istifade ettiğimizi düşünüyorum. Birçoğunun yapamayacakalrını yapmıştır. Eksiklileri de olmuşsa bu hepimizin gözü önünde olmuştur.