Ayasofya Müzesi'ne Ücretsiz Girişler Başladı

Ayasofya Müzesi'ne Ücretsiz Girişler Başladı
Trabzon'un turizm merkezlerinden biri olan Ayasofya Müzesi’ne ücretsiz girişler başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzede görev yapan gişe ve güvenlik görevlilerinin faaliyetlerini durdurdu. Ziyaretçiler, Ayasofya Müzesi’ni bugünden itibaren ücretsiz gezmeye başladı.

Müze'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınıp Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teslim edildiği yönünde ortaya atılan iddialara Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yılıdırımhan açıklık getirdi. Yıldırımhan, Ayasofya'nın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildiği yönünde herhangi bir devrin söz konusu olmadığını belirterek, "Şu an için devir teslim işlemi yapılmış değildir. Daha önce mahkeme kararıyla Ayasofya'nın müze olma fonksiyonu devreden çıkmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB arasındaki sözleşme bitince Ayasofya'ya girişler ücretsiz oldu. Orayı gezmek isteyen vatandaşlarımız ücretsiz olarak gezebilecekler" dedi.

ayasofya-muzesine-ucretsiz-girisler-basladi-1.jpg

Devir teslim işlemiyle ilgili olarak ise Yıldırımhan, şu ifadeleri kullandı: "Devir teslim ile ilgili herhangi gün ve saat belli değil. Yakın zamanda olmasını bekliyoruz. Şu an için Ayasofya'da güvenlik elemanları görevlerini yapmaktadır."

ayasofya-muzesine-ucretsiz-girisler-basladi-2.jpg

ayasofya-muzesine-ucretsiz-girisler-basladi-3.jpg