Aybaba'nın genç Kartal'ı 1 puanı zor kurtardı

Aybaba'nın genç Kartal'ı 1 puanı zor kurtardı
Samet Aybaba'nın yeni ve genç Beşiktaş'ı İstanbul Belediye'nin karşısında beraberliği zor kurtardı. 1-1...

Uyum sorunu yaşadığı belli olan, top yapamayan, organize bir atağı olmayan, kopuk kopuk oynayan, kısacası sahada ne yaptığı belli olmayan Beşiktaş 60. dakikada yediği gole 83'te Almeida'nın attığı golle yanıt verdi ve maçı berabere bitirirken oynadığı futbol hiç de umut vermedi.

11. dakikada sağ kanattan Fernandes'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruştan Beşiktaş sonuç alamadı.

12. dakikada Beşiktaş inanılmaz bir gol kaçırdı. Savunmanın arkasına atılan uzun pasta kaleci Eduardo topu elinden kaçırdı. Almeida'nın önünde kalan topu Portekizli geç kalınca ve kaleye vuramayınca Ekrem son anda kornere gönderdi.

15. dakikada Olcay'ın pasıyla soldan hareketlenen Almeida'nın ortasına Mustafa dokunamadı.

Beşiktaş istediği topu bir türlü oynayamıyor. Daha doğrusu rakibin sert futbolu buna izin vermiyor. Daha 20 dakikalık bölümde 3 kez sarı kartın çıkması da bunun bir göstergesi. Veli Kavlak ise 4 kez topla buluşup 3 kez yere indirilince sakatlandı ve 19. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.

29'da Mahmut'un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Cenk'in sektirdiği topu savunma uzaklaştırdı.

36'da ceza sahası sol çaprazına gönderilen taç atışında topu kontrol eden Webo'nun geriye çıkardığı pasta Necip, Holmen'e şut şansı vermedi.

39'da ise İBB bu kez gole çok yaklaştı.. Tom'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Visca'nın aşırtma vuruşunda Cenk topu çeldi. Boşta kalıp sol çapraza açılan topta Visca'nın vuruşu yandan auta çıktı.

41. dakikada sağ kanattan gelişen İBB atağında ceza sahasına yapılan ortada Webo'nun kafa vuruşu yandan auta çıktı.

Başka gol olmayınca ilk yarı golsüz sona erdi.

48'de Belediye'nin ceza yayı önünden kazandığı frikikte Visca'nın vuruşunda sağ köşeye giden topu Cenk kornere çeldi.

50'de Olcay'ın ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşta sol köşeye giden topu bu kez Eduardo kornere  attı.

52'de Visca'nın derin pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Tom'un vuruşu üstten auta çıktı.

59. dakikada İstanbul B.Bld'den harika bir gol geldi. Sol köşeden paslaşılarak kullanılan korner sonrası ceza sahasına yapılan ortaya arka tarafta voleyi vuran Cihan, topu uzak köşeye gönderdi.

63'te Beşiktaş yardımcı antrenörü Recep Çetin, 4. hakemle yaşadığı diyalog sonrası tribüne gönderildi.

64'te İBB ikinci gole yaklaştı. Ekrem'in soldan yaptığı ortayı göğsüyle önüne indiren Webo'nun vuruşu yan direkten oyun alanı dışına çıktı.

83'te duran toptan Kartal'ın beraberlik golü geldi. Sağ kanattan Fernandes'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Almeida'nın ön direkte yaptığı kafa vuruşu uzak köşeden ağlara gitti.

89'da Beşiktaş ofsayta takıldı. Soldan Fernandes'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta top ağlarla buluştu ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.

Karşılaşma 1-1 berabere biterken, Beşiktaş oynadığı futbolla hiç de umut vermedi.

İstanbul Büyükşehir Bld: 1 Beşiktaş: 1

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Özgür Yankaya, Bülent Gökçü, Muhittin Gürses

İSTANBUL BŞB: Eduardo - Geraldes, Metin, Can, Ekrem - Mahmut, Cihan (dk. 82 Gökhan Süzen), Holmen, Visca (dk. 86 Ömer Can) - Tom (dk. 80 Turgay Bahadır), Pierre Webo

BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen - Hilbert, Sivok, İbrahim Toraman, Uğur Boral - Hasan Türk (dk. 68 Oğuzhan Özyakup), Fernandes, Veli (dk. 19 Necip Uysal), Olcay - Mustafa Pektemek (dk. 61 Mehmet Akyüz), Almeida

GOLLER: Dk. 59 Cihan Haspolatlı / dk. 83 Almeida

SARI KARTLAR: Tom, Visca, Cihan, Can Arat, Ekrem / Pektemek, İbrahim Toraman, Hilbert