Ayder Yaylası'nda Yangın

Ayder Yaylası'nda Yangın
Rize'de gece saatlerinde çıkan ve sabah saatlerinde söndürülebilen pansiyon yangınında 1 Milyon TL.'ye yakın maddi hasar meydana geldi.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde turizm yöresi Ayder Yaylası'ndaki yangın sonucu bir pansiyon ve bir ev yandı. Yangın yaklaşık 700 bin liralık maddi hasara neden oldu.

Alınan bilgiye göre, bugün sabah saat 05.00 sularında Ayder Yaylası'nda İhsan Demirci'ye ait 3 katlı pansiyonun ikinci katında, elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucu çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede tüm oteli sardı. Kısa sürede büyüyen yangın, pansiyonun yanında bulunan kardeşi Nevzat Demirci'ye ait 2 katlı binaya da sıçradı.

yangin.20120113132105.jpg

Çamlıhemşin Belediyesi, Rize Belediyesi ve çevre ilçelerin belediye itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, sabah saatlerinde söndürülebildi. Yangın sonucunda pansiyon tamamen yanarken ev de kullanılamaz hale geldi.

yangin-1.jpg

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini ifade ederek, ''Yangın sırasında pansiyonda sadece pansiyon sahibi kalıyordu. O da yangını fark edince dışarıya çıktı ve itfaiyeye haber verdi. Yangın kısa sürede büyüdüğü için pansiyon tamamen yandı, ev de artık kullanılamaz hale geldi. Ancak yangın, diğer ev ve otellere sıçramadan söndürülebildi'' dedi.

Yangında can kaybı veya yaralı olmamasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Melek, yangın sonucunda yaklaşık 700 bin liralık maddi hasar oluştuğunu kaydetti.