Ayder Yaylası’nın Çevreci Otoparkı Kendini Gösterdi

Ayder Yaylası’nın Çevreci Otoparkı Kendini Gösterdi
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nı araç trafiği derdinden kurtaracak çevreci otopark kendini göstermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılında "Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Ayder'i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşüm ve değişimle inşallah hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz" çıkışı ile gündeme gelen Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Ayder Yaylası'nda 71 bin metrekare alanda yapılan bin 650 araçlık kapasitesi olan otopark, yaylanın girişindeki dağ yamacında inşa ediliyor. Üzeri tamamen çimle kaplı olacak olan otopark hizmete girdiğinde dışarıdan görülmeyecek. Hız kesmeden devam eden inşa çalışmaları son bulduğunda yaylaya gitmek isteyenlerin aracını bu otoparkta bırakması hedeflenirken, vatandaşlar yayla merkezine akülü arabalarla ulaşacak.

ayder-yaylasinin-cevreci-otoparki-kendini-gosterdi.jpg

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum