Ayder'de Doğa Yürüyüşü Düzenlenecek

Ayder'de Doğa Yürüyüşü Düzenlenecek
Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen doğa yürüyüşlerinin bu kez adresi Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylası oldu.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce, 22 Haziran Pazar günü Cumhuriyet Meydanı, Postane önünden saat 10.00 da hareket edecek araçlarla ulaşımın sağlanacağı Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylası'nda doğa yürüyüşü düzenlenecek.

Konu hakkında Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce düzenlenmekte olan sağlıklı yaşam yürüyüşleri kapsamında daha sağlıklı bir toplum olabilmek adına  her ayın son pazar günü düzenlenen yürüyüşüşümüzü, bu ay Çamlıhemşin Ayder Yaylası'nda gerçekleştireceğiz" dedi.

Özşahin yürüyüşün bugün (Pazar günü) düzenleneceğine vurgu yaparak, şunları kaydetti: Fiziksel aktivitenin azaltılabilmesi, toplumumuzun hareket anlamında bilinç kazanabilmesi ve sonucunda kronik hastalıkların azalması için Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan yürüyüşün 22 Haziran Pazar günü Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Büstü, Postane önünden saat 10.00 da kalkacak araçlarla ulaşım sağlanacaktır. Yürüyüşe tüm kamu kurum ve kuruluş personelleri, sağlık çalışanları ve tüm halkımızın davetlidir.