Ayder’de Kayak Merkezi

Ayder’de Kayak Merkezi
Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Ayder'de Kayak Merkezinin Nisan ayında ihalesinin yapılacağını ve seneye Ayder'de kayak yapılabileceğini söyledi.

Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Ayder Kardan Adam Şenliklerinde  Ayder Kayak Merkezi İle İlgili virahaber gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Geçen Yıl, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’yla birlikte burada turizme hayat katabilmek için çeşitli değerlendirmeler yaptıklarını ve Ayder kayak merkezi ile ilgili müjdeyi verdiklerini belirten Bayraktar, “Ayder’in bölgedeki diğer turizm merkezlerine fark atabilmesinin ve fark yaratabilmesinin yolunun bu merkezden geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bu doğrultuda o günden bu yana çeşitli fizibilite çalışmaları yaptırdık, uygun destinasyonları belirledi ki proje ihalesini gerçekleştirdik. Bu süreci başından beri titizlikle takip eden birisi olarak söylüyorum en kısa zamanda Ayder kayak merkezi faaliyete geçecek ve Ayder uluslararası bir turizm ve cazibe merkezi haline gelecek.” ifadelerini kullandı.

Kayak merkezinin ne zaman faaliyete geçeceğini de açıklayan Bayraktar, “İnşallah nisan ayında yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bir aksilik çıkmazsa seneye bu zamanlar Ayder’de kayak yapabilecek duruma geleceğiz. Şu an itibariyle bu takvimde herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Belirlenen sürede çalışmaların tamamlanabilmesi için gerekli tüm takibi yapacağız.  Tüm Rizeli hemşerilerim bundan emin olsunlar. Geçen yıl burada da söylemiştim Ayder, Davos’tan daha değerlidir daha önemlidir; Davos’tan daha iyi bir marka yaratabiliriz mücadelemiz bunun içindir” şeklinde konuştu.

Haber: Virahaber Gazetesi