Ayder'e giriş ücretleri geçici olarak kaldırıldı

Ayder'e giriş ücretleri geçici olarak kaldırıldı
Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Ayder'e girişte para alınması uygulamasının geçici olarak kaldırıldığını bildirdi.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Ayder'e girişte para alınması uygulamasının sona erdirilmesi yönünde karar alındığını anımsattı.

Ancak daha sonra mevcut kapının biraz daha yukarıya taşınması ve para alınma uygulamasının giriş ücretinin azaltılarak devam etmesi yönünde görüş bildirildiğini ifade eden Altun, ''Ayder'e girişte para alınması uygulaması, geçici olarak kaldırıldı. Şu anda Ayder'e girişte herhangi bir ücret alınmıyor'' dedi.

Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili Valilik ve Çamlıhemşin Belediyesi ile kendilerinin bir görüşme yapacaklarını ve konuyu netliğe kavuşturacaklarını kaydeden Altun, ''Biz Ayder'e girişte az da olsa bir ücret alınmasını ancak bunun Ayder'in sorunlarının giderilmesi için kullanılmasını istiyoruz. Kapının mevcut kapıdan biraz daha yukarıya taşınması düşüncesi var. Bütün bunları bir süre sonra kesinliğe kavuşturacağız'' diye konuştu.