Aydın ve Rize Borsaları Kardeş Oldu

Aydın ve Rize Borsaları Kardeş Oldu
Aydın Ticaret Borsası ile Rize Ticaret Borsası arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla "Kardeş Borsa" protokolü imzalandı.

Aydın Ticaret Borsası binasında gerçekleştirilen protokol törenine; Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Rize Valisi Ersin Yazıcı, ATB Meclis Başkanı Bahri Erdel, RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve İl Genel Meclis Üyeleri, ATB Genel Sekreteri Çimen Mutlu, RTB Genel Sekreteri İsmail Kocaman ile ATB ve RTB Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

aydin-ve-rize-borsalari-kardes-oldu-(1).jpg

Kardeş borsa protokol töreninde konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, kendisinin de Karadenizli olduğunu belirterek; "Aydın ile böyle güzide ve değerli bir şehir olan Rize arasında böyle bir protokolü imzalaması hem Aydın Valisi hem de bir Karadenizli olarak beni çek memnun etti. Aydın şehri gerek bereketli topraklarıyla gerek iklim şartlarıyla gerek insanlarıyla gerek de tatil şehri olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Aydın geçmişinde çok düşman işgaline maruz kalmış ve çeşitli medeniyetlere de beşiklik etmiş coğrafyadır. Keza Rize de hepimizin bildiği gibi çok yağış alması ile gür ormanları ile yaylaları ile o yöre insanlarının mizaçları ile ve sadece orada yetişen gıda ürünleri ile akıllara kazınmıştır. Ben çalışmalarından ve böyle bir gelişmeyi gerçekleştirmelerinden dolayı Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya, Aydın ve Rize Ticaret Borsası başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

aydin-ve-rize-borsalari-kardes-oldu-(4).jpg

Kardeşlik protokolü kapsamında Aydın'a gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Rize Valisi Ersin Yazıcı da; "İki şehrimiz arasından imzalanan bu protokol bizler için çok kıymetli. Bu gelişme Rize ve Aydın için ekonomik, kültürel, tarımsal alanda birçok gelişmeyi de tetikleyecek bir adımdır. Örneğin; Rize'de her ne kadar zeytin çok tüketilse de, zeytinyağı tüketimi zeytin tüketimi kadar yaygın değildir. Ancak bundan sonra bu tüketim oranı artacaktır. Bu tarz gelişmelerin bundan sonraki zaman diliminde her alanda ilerleme kaydedeceğini ümit ediyorum. Aydın Valisi Erol Ayyıldız "a, borsa başkanlarıma ve emeği geçen herkesi tebrik ve teşekkür ederim" diye konuştu.

aydin-ve-rize-borsalari-kardes-oldu-(2).jpg

İKİ İLİN BORSA BAŞKANLARI MEMNUNİYETLERİNİ İFADE ETTİ

Protokolün Aydın ve Rize illerine hayırlı olmasını dileyen ATB Başkanı Adnan Bosnalı ise, "Bugün burada toplanmamızın nedeni ülkemizin iki değerli şehri olan Aydın ve Rize'nin Ticaret Borsası arasında Kardeşlik Protokolü imzalamak. İstanbul Borsa ile imzaladığımız Kardeşlik Protokolü sonrası bu ATB için 2. protokol olacak. İki birbirine benzer güzel şehrin çalışkan işadamları arasında alışveriş yapabilecekleri, kendi ürünlerini daha iyi tanıtabilecekleri, ticaretlerini daha kaliteli bir ortamda üst seviyeye çıkartabilecekleri bir protokol bu. Biz ATB olarak Rize'ye gittiğimiz zaman RTB Başkanımız bizi çok güzel bir şekilde ağırladı. Biz de ATB olarak böyle bir protokolün uygun olabileceğine hatta gerektiğine karar verdik. Gerçekleştirdiğimiz bu protokol için çok mutluyum ve bize destek veren sayın Erol Ayyıldız'a, buraya gelerek bize onur veren Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya ve RTB Başkanım Mehmet Bey ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

aydin-ve-rize-borsalari-kardes-oldu-(8).jpg

Ülkenin kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemlerde böyle bir çalışmanın içinde yer almanın çok önem arz ettiğini belirten Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan da, şöyle konuştu; "Bu ve bu gibi protokollerin ticaretimizde , insani ilişkilerde , üretici ve tüketiciler arasında ekonomik gelişimleri pekiştirmesi anlamında çok faydalı olacağına inanıyorum. Bizim Aydın'a ihtiyacımız var, Aydın'ın da belki bize ihtiyacı var dır. Bu duygularla ben de bu protokol çalışmasının hayırlı olmasını temenni ediyorum ve destek veren emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından "Kardeş Borsa" protokolü Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ve Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından karşılıklı olarak imza altına alındı.

aydin-ve-rize-borsalari-kardes-oldu-(3).jpgaydin-ve-rize-borsalari-kardes-oldu-(5).jpgaydin-ve-rize-borsalari-kardes-oldu-(6).jpgaydin-ve-rize-borsalari-kardes-oldu-(7).jpg