Aygün CHP'ye Rest Çekti

Aygün CHP'ye Rest Çekti
PKK'lı ailesine taziyeye giden ve partisinde istenmeyen adam ilan edilen Hüseyin Aygün, rest çekti. Kimseden izin almam

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Paris'te öldürülen 3 PKK'lıdan Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretine gitmesi partiyi karıştırmıştı.

Özellikle partideki ulusalcı milletvekilleri Hüseyin Aygün'e ateş püskürmüştü. Çin'de bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da dönünce "gereğini yapacağım" demişti.

Hüseyin Aygün ise konuyla ilgili sessizliğini bozdu. PKK ailesine taziye ziyareti için kimseden izin almayacağını söyleyen Aygün, "Cenazeye giderim, kimseden de izin almam dedi.

İşte CHP'li Hüseyin Aygün'ün o sözleri;

''Taziye ziyaretine gitmek siyaset dışı bir konu. Yani komşumuz olduğunda gideriz, biri şehit düştüğünde bizim ilimizde olmuşsa onu uğurlarız. Bunun siyasi bir konu haline gelmesini anlamıyorum. Sakine Cansız için de bu böyledir, bir askerimiz için de bu böyledir, bir cinayet hükümlüsü için de bu böyledir. Ben cenazeye giderim. Hiç kimseden izin de almam. Siyasetçilere mi soracağım cenazeye gidip gitmeyeceğimi? Çok saçma. Buna Başbakan da müdahale edemez, CHP de müdahale edemez. Bunu sadece benim vicdanım bilir. Benim yaptığım şey insani bir şey. Yani bunu birileri sürekli kışkırtıyor. Bir linç havası yaratılıyor, buna da çok üzgünüm. Ne olacak, benden intikam mı alınacak?''