Ayhancan Güven’den Bahreyn’de Çifte Zafer

Ayhancan Güven’den Bahreyn’de Çifte Zafer
Türkiye'nin en başarılı motor sporları pilotlarından Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, Porsche Sprint Challenge Middle East Bahreyn'in 3. ve 4. yarışında zafere ulaştı.

Rizeli Milli otomobil yarışçısı Ayhancan Güven, Porsche Sprint Challenge Middle East Bahreyn'in 3. ve 4. yarışlarında zafere ulaştı.

Şampiyonada ilk kez yarışan Ayhancan Güven, Bahreyn Uluslararası Pisti'nde koşulan sezonun 3. ve 4. yarışlarında zirvenin sahibi oldu.

Formula 1'in destek yarışlarından birisi olarak gerçekleştirilen Porsche Sprint Challenge Middle East Bahreyn'e özel davet alarak katılan Ayhancan Güven, iki yarışa da pole pozisyonunda başladı.

Cumartesi ve pazar günkü yarışlarda hatasız sürüşlere imza atan Güven, podyumun zirvesini kimselere bırakmadı. Milli sporcu, böylece Porsche Sprint Challenge Middle East Bahreyn serisinde iki birincilik elde etmiş oldu.

Bakan Kasapoğlu'ndan milli otomobil yarışçısı Ayhancan Güven'e tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuk yarışmacı olarak katıldığı Formula 1'in destek yarışlarından olan Porsche Sprint Challenge şampiyonasının Orta Doğu ayağı Sakhir Grand Prix'sindeki 2 yarışı da kazanan Ayhancan Güven'i kutladı.

Bakan Kasapoğlu, Ayhancan Güven için yayımladığı tebrik mesajında, şu ifadelere yer verdi: "Porsche Sprint Challenge şampiyonasının Orta Doğu ayağı SakhirGP'deki 2 yarışı da kazanan genç sporcumuz Ayhancan Güven'i yürekten kutluyorum. Uluslararası arenada gösterdiği başarılı performanslarla bizleri gururlandırmaya devam eden Ayhancan'ın bundan sonraki spor yaşamında da önemli başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Genç sporcumuzun başarısında emeği geçen başta ailesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."