Aykut Kocaman Skordan Memnun

Aykut Kocaman Skordan Memnun
Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor'da Teknik Direktör Aykut Kocaman, deplasmanda alınan 1-1’lik skorun kötü bir sonuç olmadığını belirtti.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, rutubet ve nemde iyi oynamaya çalıştıklarını belirtti.

Maçın zorluğunu artıran hava koşullarının oyunda etkili olduğunu ifade eden Kocaman, "Buna rağmen 20 dakikaya kadar oyun istediğimiz gibiydi. Oyunu kontrol eden takımdık. Bir ve ikinci bölgeyi iyi kullanırken üçüncü bölgede basit top kaybı yaptık. Top kayıpları kendi sahasında kazanmak isteyen Rizespor'u iştahını artırdı. Devre biterken denge sağlamaya çalıştık ve ilk yarıyı gol yemeden bitirmek şanstı." açıklamasında bulundu.

İkinci yarıda hataları düzeltmeye çalıştıklarını kaydeden Kocaman, "Oyunu rakip sahaya yıktık ve kornerden gelen gol ile öne geçtik. Oyun bizim lehimize gidiyordu. 80. dakikaya kadar her şey iyiydi. Rakibe etkili olma şansı vermedik. Son dakikalarda yorgunlukla beraber skoru koruma duygusu ile Rizespor daha çok üzerimize geldi. Gole kadar atakları savuşturduk. Her şeye rağmen Çaykur Rizespor deplasmanında 1-1'lik sonuç böyle bir hava ve rakip karşısında kötü bir sonuç değil." değerlendirmesini yaptı.

Hakemlerin, baskı altında kaldıklarını hissettirmemesi gerektiğine dikkati çeken Kocaman, şöyle devam etti: "Penaltı, gol, hata olabilir. Hepsi geleceklerini inşa ediyorlar. Vahim bir şey görmeyince itiraz etmemeye çalışıyoruz. Hocamız öne geçtiğimiz andan sonra seyirciden gelen baskıyla yanlış kararlar vermeye başladı. Oyuncu net eliyle alıyor, net faulleri devam ettiriyor. Seyirciden gelen baskıyla 'biraz yol vereyim' istiyor. Buna ne Çaykur Rizespor'un ne Atiker Konyaspor'un ihtiyacı var."

Kocaman, Çaykur Rizespor'un çok iyi bir zemin kazandığını anımsatarak, şunları kaydetti: "Hikmet Hoca ve Çaykur Rizespor'u kutluyorum. Paraların doğru harcanması anlamında zemin çok iyi. Top kontrolleri iyi ve futbol hızlanıyor. Rizespor Kulübünü yatırımdan dolayı kutluyorum. Bizim için saha dezavantaj oldu ama iyi saha iyi futbol ortaya çıkarır. Gelecek takımlar için iyi futbol ortaya çıkacaktır. Saha ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacaktır."