Ayla Akat Ve Beraberindekiler Gözaltına Alındı

Ayla Akat Ve Beraberindekiler Gözaltına Alındı
Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından dağılıp tekrar toplanan...

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından dağılıp tekrar toplanan eski HDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile beraberindekiler gözaltına alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, dün akşam yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından güvenlik güçleri gece geç saatlerde belediye binasına gelerek arama başlattı. Aramalar sabah erken saatlere kadar sürerken, polis belediye binasının etrafını ablukaya alarak bariyerle kapattı. Sabah saatlerinde çalışanlar dışında belediye binasına girişlere izin verilmezken, DBP'nin çağrısı üzerine toplandı. Belediye binası önünde toplanan grup, slogan atınca polis dağılmaları için anons yaptı. Polis, dağılmayan gruba tazyikli su, biber gazı ve gaz bombaları ile müdahale etti.

ESKİ VEKİL GÖZALTINA ALINDI

Polisin müdahalesinin ardından dağılan grup bir süre sonra tekrar toplandı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, kalabalıktaki vatandaşları gözaltına almaya başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan eski HDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile beraber çok sayıda kişi gözaltına alınarak araca bindirildi.

Bu sırada bir esnaf, toplanan HDP'lilere tepki gösterdi. Tepki gösteren esnafı toplanan grup darp etti. Esnafı grubun elinden polis kurtardı.

YÜKSEKDAĞ AÇIKLAMA YAPTIKTAN SONRA AYRILDI

Polisin gözaltı yapmasının ardından bölgeye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ geldi. Belediye karışışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, Kışanak ve Anlı'ya yönelik gözaltıları kabul etmediklerini belirterek, bu durumun kayyuma hazırlık olduğunu savundu. Figen yüksekdağ ve beraberindeki HDP'li vekiller bir süre vatandaşlarla kaldıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Bir grup vatandaşın belediye karşısındaki bekleyişi sürüyor.

Ayla Akat Ve Beraberindekiler Gözaltına Alındı

Ayla Akat Ve Beraberindekiler Gözaltına Alındı

Kaynak:IHA