Aysel Tuğluk’tan polise tekme - VİDEO

Aysel Tuğluk’tan polise tekme - VİDEO
Siirt’te düşen helikopterde şehit olan askerlerin törenine katılmak üzere gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’dan ayrıldığı saatlerde BDP’li vekillerin açlık grevi yaptığı Belediye Konukevi önünde olaylar çıktı.

Açlık grevi yapan vekil ve belediye başkanlarına destek için toplanan kalabalığı dağıtmaya çalışan polis ekiplerine taşlarla saldırılması üzerine, polis kalabalığa tazyikli su ile müdahale etti.

Koşuyolu Caddesi üzerinde başlayan olaylarda polisin müdahalesi üzerine BDP’li vekillerin açlık grevi başlattığı Belediye Konukevi’ne sığınan göstericiler ile bölgeye sevk edilen güvenlik kuvvetleri arasında çıkan olaylara vekiller de müdahalede bulundu.

Konukevi’ne giren göstericileri gözaltına almaya çalışan polis ekipleri ile BDP’li vekiller arasında başlayan tartışmanın ardından, bölgeye gelen Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) araçları, Belediye Konukevi önünde bulunanlara tazyikli suyla müdahale etti. Tazyikli su sıkmasına tepki gösteren BDP’li vekiller ile polis arasında devam eden tartışmalara karışan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, gözaltı yapmaya çalışan polis ekiplerine tekme attı.

Çıkan olaylarda polis ekipleri çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.