Ayvalık’ta Hem Kursiyerlerinden Anlamlı Vefa

Ayvalık’ta Hem Kursiyerlerinden Anlamlı Vefa
Şubat ayında başlayan kursun eğitmeni Ahmet Hayrullah Köroğlu'nun kurs başlamasının ardından geçtiğimiz ay, ani bir kalp krizi sonrasından hayatını...

Şubat ayında başlayan kursun eğitmeni Ahmet Hayrullah Köroğlu'nun kurs başlamasının ardından geçtiğimiz ay, ani bir kalp krizi sonrasından hayatını kaybetmesinin ardından 12 kursiyerin azimle kursu tamamlayarak eğitmenleri adına açtıkları serginin açılışında Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, daire amirleri, HEM yöneticileri, eğitmenler, kursiyerler ve sanatseverler hazır bulundu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde Üç Boyutlu Kâğıt Rolyef ve resim kursu eski Vergi Dairesi binasında açıldı. Açılan sergi ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ümit Adalıoğlu, HEM eğitmeni Ahmet Hayrullah Köroğlu ile şubat ayında başlayan kursların yaklaşık 1 buçuk ay önce hayatını kaybettiğini hatırlatarak, " Hayrullah bey Eski Susurluk Belediye Başkanı ve değerli bir insandı. Ama kursun bitimine ömrü vefa etmedi. Çok sevdikleri kursiyerleri ise azmettiler ve merhum eğitmenlerinin öğrettiklerinin ışığında çalışmalarını sürdürdüler ve bugün de rahmetli Ahmet Hayrullah Köroğlu'nın anısına bu sergiyi kursiyerlerimizle birlikte açtık" dedi.

Serginin açılışında hazır bulunan Ayvalık HEM Usta Öğreticisi merhum Ahmet Hayrullah Köroğlu'nun eşi Nergis Köroğlu ise; eşinin adına serginin açılmasının sevinci ile derin bir acıyı aynı anda yaşadığını belirtti.

Sergide eşi ve kendisine ait eserlerinde bulunduğunu kaydeden Nergis Köroğlu, "1 buçuk ay önce hayatını kaybeden eşimin acısı halen daha yüreğimde çok taze. Ama 12 kursiyerinin onun hayatını kaybetmesine rağmen, onun adına bu sergiyi açmaları azda olsa acımızı hafifletti. Serginin açılmasında başta eşimin kursiyerleri olmak üzere Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Ümit Adalıoğlu ve HEM yönetici ve eğitmenleriyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayvalık’ta Hem Kursiyerlerinden Anlamlı Vefa

Ayvalık’ta Hem Kursiyerlerinden Anlamlı Vefa

Kaynak:IHA