Aziz Yıldırım'a mahkemeden şok!

Aziz Yıldırım'a mahkemeden şok!
5. Asliye Mahkemesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nu kulüp üyeliklerinden uzaklaştırdı.

Sarı-lacivertli takımda UEFA’nın vereceği karar beklenirken, 5. Asliye Mahkemesi’nden şok karar geldi.

Fenerbahçe kongre üyesi Recep Özcan'ın açtığı Kayyum davasında mahkeme Başkan Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun üyelikleri donduruldu ve yöneticiliklerine tedbir kararı konuldu.

Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler... UEFA'dan gelecek haberi bekleyen sarı-lacivertliler 5. Asliye Mahkemesi'nden gelen haberle sarsıldı. Başkan Yıldırım ve iki yönetici için geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı çıktı.
 
Fenerbahçe kongre üyesi Recep Özcan'ın açtığı dava sonucu Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun görevlerine geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı çıktı.
 
Karara temyiz yolunun açık olduğu, kayyum talebinin ise reddedildiği öğrenildi.

Fenerbahçe karara itiraz edecek
 
Yargıtay'da yer alan dava bitene kadar konan tedbir kararı Fenerbahçe'de dernek yönetiminden yöneticileri geçici bir süre uzaklaştırırken A.Ş yöneticiliklerine karşı ise herhangi bir yaptırıma sebep olmadı.
 
Karara temyiz yolunun açık olduğu belirtilirken Fenerbahçe'nin itiraz edeceği öğrenildi.

ÖZCAN: "BUGÜNDEN İTİBAREN GÖREVLERİ BİTMİŞTİR"
 
Aziz Yıldırım'ın geçici olarak görevinden uzaklaştırılmasına neden olan davayı açan Recep Özcan davayı ve arkasındaki gelişmeleri açıkladı. Özcan şu açıklamaları yaptı:
 
"Fenerbahçe'nin tüzüğünde yer alan maddeye göre kötü itibarı olan kimse Fenerbahçe Kulübü'nde yöneticilik yapamaz. Fenerbahçe'yi küçük düşürmek kimsenin haddine değildir. Aziz Yıldırım ve diğer arkadaşlar, yani Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun yöneticilikleri tüzüğe göre kendiliğinden son bulmuştur. Mahkemeye ben bunu sundum ve mahkeme de bunu inceleyerek bu arkadaşların kulübü yönetmesini zararlı bularak görevden uzaklaştırdı bu isimleri. Bugünden itibaren bu isimler Fenerbahçe'de yöneticilik yapamazlar. İmza yetkileri bile yok şu anda. Fenerbahçe Spor Kulübü, 48 saat içinde olağanüstü kongre düzenleyerek seçime gitmelidir."
 
Gürcan Bilgic'in, "Peki bu karar geçici yani tedbir için değil mi? Kesinleşmiş bir şey var mı? İtiraz hakları var; itirazları kabul edilirse ne olacak? Aklanmış olamayacaklar mı?" sorusuna ise Recep Özcan şu şekilde cevap verdi:
 
"İtiraz hakları var. Kabul edilirse aklanırlar ama bence itirazları kabul edilmeyecek çünkü Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüzüğü gayet açık ve net."