Bahçeli: 'AK Parti’ye oy vermiş insanlara sesleniyorum'

Bahçeli: 'AK Parti’ye oy vermiş insanlara sesleniyorum'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AK Parti’ye oy vermiş insanlara sesleniyorum...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AK Parti’ye oy vermiş insanlara sesleniyorum, biraz araştırın, biraz düşünün Türkiye nereye gidiyor. Recep Tayip Erdoğan Türkiye’yi nereye götürüyor. Bunu sorgulamak önce size düşer” dedi.

Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar’da düzenlenen mitingde Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Erdoğan’ın kuvvetler ayrığı ilkesini hiçe saydığını ve kuvvetleri tek tek ele geçirdiğini öne süren Bahçeli, “AK Partiye oy vermiş insanlara sesleniyorum, biraz araştırın, biraz düşünün Türkiye nereye gidiyor. Recep Tayip Erdoğan Türkiye’yi nereye götürüyor. Bunu sorgulamak önce size düşer. Çünkü sizin iradenizle Recep Tayip Erdoğan tek başına iktidar olmuştur. İlkinin ardından ikinci söylediğim bir karanlık nokta var. Erdoğan iktidar olduğu zaman sayısal çoğunluğu TBMM’de en fazla olan siyasi parti olarak tekrar iktidar olmuştur. Kuvvetler ayrılığının hem yasama, hem de yürütmesinde varsın. Bu sana güç verdi iktidar oldun. Devletin yönetme yetkisi sende oldu istediğin yasayı meclisten çıkarıyor, istediğin yasa değişikliğini mecliste yapıyorsun. Sonra bazı kurumlarda el attın, onları da ele geçirmeye çalıştın. Özellikle de bazı sivil toplum kuruluşları ile ya kaynaşma içerisinde oldun, yahut bazılarını da talimatınla kurdurttun. Sivil toplum kuruluşları ile sosyal müesseselerde etkili olmaya çalıştın. Ama senin gözün diğer iki güçteydi. Biri kuvvetler ayrılığının 3’ncüsü olan yargı, diğeri basın ve medyaydı” dedi.

“HSYK KUŞATILDI VE SİYASALLAŞTIRILDI”

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çünkü basın ve medya demokratik toplumlarda 4’ncü kuvvet olarak algılanmaktadır. TBMM’ye hiçbir milletvekili ile istişare edilmeyen 28 maddelik bir Anayasa değişikliği komisyona getirildi. Bu tasarı 330’u aşkın bir oyla halk oylamasına sunulmak üzere kamuoyu oylamasına sunuldu. Buna MHP hayır oyu kullandı. Bazı çevreler niye hayır oyu kullanıyoruz, bunda ne var dediler. Sonuç ne oldu MHP haklı çıktı. Çünkü neden. Bundan iki tane gizli gündem maddesi vardı, milletimizin önüne kurulmuş 2 tuzak vardı. Bunlardan birisi Anayasa Mahkemesi’nin üye sayısının arttırılansı vardı. Bunu başardılar. Çünkü buna ihtiyaç vardı, her zaman faaliyetlerinin üstüne bir zırh geçirmek istiyorlardı. İkinci gizli gündem ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu idi. HSYK bu düzenleme ile de HSYK kuşatıldı ve siyasallaştırıldı.”

“BİZ DHKP-C’NİN NE OLDUĞUNU BİLİRİZ”

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, dün Akşehir mitinginde sarf ettiği ‘MHP ve DHKP-C aynı safta ve ittifak yapıyorlar’ sözlerine de değinen Bahçeli şunları söyledi:

"DHKP-C ile MHP’nin arasındaki ilişkiyi kurup yargı önünde ispatlayamazsan şerefsizin ta kendisisin. Biz DHKP-C’nin ne olduğunu biliriz. Kimin kurduğunu, ne maksatla kurulduğunu, kimin denetiminde olduğunu da bilenlerdeniz. Sen kalkıp şimdi MHP ile DHKP-C’yi işbirlikçikle suçluyorsun. Televizyonda oğlunla geçen konuşmayı montaja bağlıyorsun. Kime ne iftira ediyorsan kime ne şekilde saldırıyorsan hepsinin de hesabını vereceksin.”